PRM / Forsvarschef er årets hovedtaler ved lysfesten

24. april 2018 11:44 | Af: Ritzau Info
 

Årets hovedtaler ved Haderslev Lysfest er forsvarschef Bjørn Bisserup.

Pressemeddelelse fra Haderslev Kommune

Forsvarschef Bjørn Bisserup får dermed æren af at skulle holde tale for de op mod 10.000 mennesker, der traditionen tro forventes at samles på kasernepladsen i Haderslev for at mindes Danmarks Befrielse.

“Det er en stor glæde, at forsvarschefen har sagt ja til at holde årets hovedtale. Markeringen af Danmarks Befrielse er en helt særlig oplevelse, som jeg ser frem til at dele med forsvarschefen og de mange fremmødte”, siger borgmester H.P. Geil.

Bjørn Bisserup har en livslang karriere i Forsvaret. Siden han i 1976 “trak i trøjen”, har han arbejdet sig op i Forsvaret, for i januar 2017 at blive udnævnt til Forsvarschef.

Rækken af lysfesttalere gennem tiden tæller blandt andet H.K.H. Prins Joachim (2016), prorektor Lykke Friis (2017), Lars Løkke Rasmussen, en række forsvarsministre, biskopper, professorer og folketingsmedlemmer.

Årets lysfesttaler går på talerstolen den 4. maj ca. kl. 22.10

Der har været afholdt lysfest i Haderslev siden 1950. De seneste år har lysfesten gennmegået en fornyelse. For eksempel har der siden 2015 været vist et stort lysshow på kasernes facadevæg.

For andet år i træk holder Haderslev Kommune også et sikkerhedspolitisk topmøde forud for aftenens lysfest. I løbet af eftermiddagen bliver der således sat fokus på de aktuelle, sikkerhedspolitiske udfordringer i Nordeuropa og Østersøregionen.

“Forsvaret og de mange militære installationer i Haderslev Kommune spiller en særlig rolle i Haderslev, og det er derfor helt natuligt også at gøre Haderslev til et centrum for interessante forsvars- og sikkerhedspolitiske diskussioner”, siger H.P. Geil.

Det samlede program for lysfesten kan ses på: www.haderslevlysfest.dk, og her kan der også bestilles gratis billetter til topmødet.

Kontakt:

Borgmester H.P. Geil tlf.: 21 69 64 71 email: hapg@haderslev.dk

Kulturkoordinator Thor Lange tlf.: 74 34 17 44

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forsvarschef-er-arets-hovedtaler-ved-lysfesten?releaseId=12710409

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu