ANNONCE

PRM / Fortsæt nemt løbetræningen i vinterens kulde – få ekspertens råd

27. oktober 2020 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Minusgrader og mørke dage er ingen undskyldning for at lægge løbeskoene på hylden. Løbeekspert guider dig til, hvordan du nemt og simpelt kan tage løbeturen med ind i den kolde årstid.

Pressemeddelelse fra Biltema

Kulde, blæst og sne. Vinteren melder snart sin ankomst, men danskerne vil stadig ud at løbe. Detailkæden Biltema, der netop har udvidet deres sortiment af udendørs træningstøj og -udstyr, oplever stor interesse for at udfolde sig fysisk udendørs, selvom temperaturerne er for nedadgående.

– Folk er på jagt efter tøj og udstyr, der kan gardere dem mod koldere og mørkere forhold. Med vores nye træningstøj, der kan tilpasses de koldere temperaturer, prøver vi at inspirere danskerne til at løbetræne i naturen i vinterhalvåret, siger Per Normann, der er varehuschef hos Biltema.

Ifølge Thomas Lind, der er løbeekspert og programleder for Bevæg dig for livet i DGI, kan løb også nemt tilpasses vinterperioden.

– Grundig opvarmning og det rigtige udstyr er noget af det, der kan holde os løbende gennem vinteren. Og det kræver faktisk ikke ret meget at fortsætte de gode takter under koldere forhold, siger Thomas Lind.

Han giver her sine tre bedste råd til at komme godt igennem den kolde tid som løber.

Klæd dig rigtigt og sikkert på

– Det er vigtigt, at tøjet er varmt, og lag-på-lag er en god idé, så man kan justere undervejs på løbeturen. En god tommelfingerregel er, at du helst skal fryse lidt, når du går ud ad døren. Kroppen skal nok blive varm undervejs, og har du for meget tøj på, sveder du for meget og bliver kold. Derudover er det klogt at bære refleksvest og pandelampe for at gøre sig synlig i den mørke tid.

Varm grundigt op

– Om vinteren skal kroppen tilpasse sig de koldere temperaturer, og her er ordentlig opvarmning centralt Du skal løbe lidt langsommere i starten af din løbetur, end du plejer, da det tager lidt længere tid at få gang i systemet i kulden. Det er også vigtigt at acceptere, at løbeturene måske ikke går lige så nemt og hurtigt om vinteren, som de plejer, og det er der ikke noget galt i.

Løb sammen og sæt mål

– Kniber det med løbelysten i den kolde og mørke tid, kan motivationen genfindes ved at lave løbeaftaler med andre, gå i løbeklub eller sætte sig konkrete mål at træne frem mod. Mange motionsklubber laver motionsløb vinteren over, som man kan deltage i. Derudover kan det hjælpe på motivationen at løbe mere ude i naturen. Det er en god afveksling og sjovere end at løbe på de våde og sjaskede veje. Her er der også rig mulighed for at deltage i crossløb rundt i landet.

Kontakt:

Per Normann
Varehuschef, Biltema Hjørring
(+45) 22 33 17 95
sales.aalborg@biltema.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fortsaet-nemt-lobetraeningen-i-vinterens-kulde-fa-ekspertens-rad?releaseId=13603092

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu