ANNONCE

PRM / Fortsæt nemt løbetræningen i vinterens kulde – få ekspertens råd

27. oktober 2020 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Minusgrader og mørke dage er ingen undskyldning for at lægge løbeskoene på hylden. Løbeekspert guider dig til, hvordan du nemt og simpelt kan tage løbeturen med ind i den kolde årstid.

Pressemeddelelse fra Biltema

Kulde, blæst og sne. Vinteren melder snart sin ankomst, men danskerne vil stadig ud at løbe. Detailkæden Biltema, der netop har udvidet deres sortiment af udendørs træningstøj og -udstyr, oplever stor interesse for at udfolde sig fysisk udendørs, selvom temperaturerne er for nedadgående.

– Folk er på jagt efter tøj og udstyr, der kan gardere dem mod koldere og mørkere forhold. Med vores nye træningstøj, der kan tilpasses de koldere temperaturer, prøver vi at inspirere danskerne til at løbetræne i naturen i vinterhalvåret, siger Per Normann, der er varehuschef hos Biltema.

Ifølge Thomas Lind, der er løbeekspert og programleder for Bevæg dig for livet i DGI, kan løb også nemt tilpasses vinterperioden.

– Grundig opvarmning og det rigtige udstyr er noget af det, der kan holde os løbende gennem vinteren. Og det kræver faktisk ikke ret meget at fortsætte de gode takter under koldere forhold, siger Thomas Lind.

Han giver her sine tre bedste råd til at komme godt igennem den kolde tid som løber.

Klæd dig rigtigt og sikkert på

– Det er vigtigt, at tøjet er varmt, og lag-på-lag er en god idé, så man kan justere undervejs på løbeturen. En god tommelfingerregel er, at du helst skal fryse lidt, når du går ud ad døren. Kroppen skal nok blive varm undervejs, og har du for meget tøj på, sveder du for meget og bliver kold. Derudover er det klogt at bære refleksvest og pandelampe for at gøre sig synlig i den mørke tid.

Varm grundigt op

– Om vinteren skal kroppen tilpasse sig de koldere temperaturer, og her er ordentlig opvarmning centralt Du skal løbe lidt langsommere i starten af din løbetur, end du plejer, da det tager lidt længere tid at få gang i systemet i kulden. Det er også vigtigt at acceptere, at løbeturene måske ikke går lige så nemt og hurtigt om vinteren, som de plejer, og det er der ikke noget galt i.

Løb sammen og sæt mål

– Kniber det med løbelysten i den kolde og mørke tid, kan motivationen genfindes ved at lave løbeaftaler med andre, gå i løbeklub eller sætte sig konkrete mål at træne frem mod. Mange motionsklubber laver motionsløb vinteren over, som man kan deltage i. Derudover kan det hjælpe på motivationen at løbe mere ude i naturen. Det er en god afveksling og sjovere end at løbe på de våde og sjaskede veje. Her er der også rig mulighed for at deltage i crossløb rundt i landet.

Kontakt:

Per Normann
Varehuschef, Biltema Hjørring
(+45) 22 33 17 95
sales.aalborg@biltema.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fortsaet-nemt-lobetraeningen-i-vinterens-kulde-fa-ekspertens-rad?releaseId=13603092

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu