ANNONCE

PRM / Fra Grønland til Japan: Dansk filmprojekt skal gøre børn verden over til mere kritiske forbrugere

7. oktober 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Et nyt internationalt netværk skal styrke børn og unges filmforståelse, forestillingsevne og kritiske sans. Bag initiativet står danske The Animation Workshop, VIA – og både grønlandske, islandske og japanske skoleelever er allerede ombord.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Film kan forbinde os! Sådan lyder budskabet fra et nyt internationalt netværk, der skal styrke filmforståelsen og forestillingsevnen hos børn og unge over hele verden.

Netværket hedder FLY (Film Literacy Years), og det er den danske animationsskole The Animation Workshop, VIA, der står bag.

“Vi ved fra forskning, at det styrker både indlæringsevne og motivation hos eleverne, når der inddrages filmproduktion i undervisningen,” fortæller Sia Søndergaard, der er projektleder hos The Animation Workshop, VIA.

Hun henviser til treårigt forskningsprojekt, hvor man har fulgt over 10.000 folkeskoleelever i Viborg Kommune.

“Her sås det tydeligt, at det giver et større læringsudbytte, når man skal transformere sin viden fra én udtryksform til en anden. Det kan være ved at lave en film om et emne i geografi, frem for at skrive en rapport, eller formidle en Ole Lund Kirkegård-historie gennem film frem for at skrive en boganmeldelse.”

Filmpædagogisk netværk i Grønland
Projektet FLY er et netværk, hvor folkeskolelærer deler viden om filmproduktion i undervisningen – hjulpet i gang af fagfolk inden for filmproduktion.

Projektet er allerede i gang flere steder i verden, blandt andet både Japan, Island og Grønland, og i september mødtes ti tilknyttede lande til en online konference for at dele erfaringer.

I Grønland mødes lærere, lærestuderende og konsulenter inden for filmbranchen i et filmpædagogisk netværk tre gange årligt. Næste gang er i oktober, hvor lærere og elever blandt andet skal producere lommefilm, som slutningsvis vises for interesserede borgere i Nuuk.

Samarbejdet er en del af et stort tværkommunalt læringsprojekt i Grønland under navnet Kivitsisa, der betyder “Lad os løfte”.

“Kivitsisas mål er at gøre undervisningen mere undersøgende, eksperimenterende, producerende, skabende og formidlende. Derfor er vi meget glade for vores samarbejde med The Animation Workshop, da samarbejdet kan virkeliggøre vores mission”, siger Magdalene Abelsen som er Læringskonsulent i Sermersooq Kommune og tilknyttet Kivitsisa.

Mere kritiske forbrugere
Tankegangen bag FLY-netværket er at dele erfaringer på tværs af landegrænser og professioner.

“Formålet er at sprede ringene på skolerne. Hver gang vi mødes, deler lærerne og konsulenterne erfaringer fra deres eget praksis med at bruge filmproduktion i undervisningen, vi inspirerer hinanden, og lærerne har nye ideer til undervisningen med hjem til deres teams, som på den måde også bliver inddragede i filmproduktion i skolen”, fortæller Sia Søndergaard.

Ifølge hende giver det – udover større læringsudbytte – også mere kritisk sans til de elever, der bruger filmproduktion i undervisningen.

“Vi er i dag vant til at blive bombarderet gennem medierne, og vi har derfor brug for at kunne gennemskue de filmiske virkemidler, som vi udsættes for. Ved selv at mestre filmproduktion bliver børnene bedre rustet til at være kritiske forbrugere, og ved selv at kunne producere får de også større mulighed for at være aktive, demokratiske borgere i den medie-kommunikations-virkelighed, vi lever i”.

Læs mere om The Animation Workshop, VIA: www.animationworkshop.via.dk

Kontakt:

Sia Søndergaard
Projektleder, The Animation Workshop, VIA
T: 87 55 49 61
E: sias@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fra-gronland-til-japan-dansk-filmprojekt-skal-gore-born-verden-over-til-mere-kritiske-forbrugere?releaseId=13601390

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu