ANNONCE

PRM / Fra Ørnhøj til København til DGI’s bestyrelse

14. november 2020 17:53 | Af: Ritzau Info
 

Pia Allerslev voksede op i Ørnhøj og fik sine første foreningserfaringer i Vestjylland. Nu kan hun skrive medlem af DGI’s hovedbestyrelse på sit i forvejen omfangsrige CV.

Pressemeddelelse fra DGI

48-årige Pia Allerslev er nyt medlem af DGI’s hovedbestyrelse. Det står klart efter organisationens årsmøde i Svendborg, hvor Pia Allerslev efter kampvalg nu kan se frem til nye udfordringer.

DGI kan se frem til en erfaren kvinde i sine rækker. Mest kendt er Pia Allerslev – der er født og opvokset i Ørnhøj – for sin politiske karriere, hvor hun har siddet i Københavns Borgerrepræsentation i 16 år, valgt ind for Venstre. Hun har i den periode både været Kultur- og fritidsborgmester samt Børne- og ungdomsborgmester.

Hun glæder sig til arbejdet som hovedbestyrelsesmedlem i DGI.

“DGI har været en bærende del af mit foreningsfællesskab. Jeg er vokset op i Vestjylland, og her er det DGI, der er tæt på foreningerne. Så nu bygger jeg oven på det, der startede, da jeg var frivillig træner og leder som 13-14 årig. Senere har jeg i mange år som kulturborgmester i København haft en mere politisk tilgang til DGI, og jeg ved, at der sker virkelig mange fantastiske ting i DGI i disse år,” siger Pia Allerslev.

Fra Vestjylland til København

Efter Pia Allerslev forlod Københavns Borgerrepræsentation har hun involveret sig i bestyrelsesarbejde, og er aktuelt formand for Hafnia-Hallen i København, Uppercut Danseteater, Girltalk og CP Danmark. Derudover er hun chef for partnerskaber og fundraising i Børneulykkesfonden samt partner i kommunikationsbureauet Sincera.

Pia Allerslev bor i København med sin mand, direktør Henrik Uth, og deres to børn Freja og Valdemar. Hun er født og opvokset i Ørnhøj mellem Herning og Holstebro i Vestjylland, og er oprindeligt uddannet folkeskolelærer fra Frederiksberg Seminarium.

En krævende periode

Pia Allerslev træder ind i hovedbestyrelsen i en krævende tid for DGI, for Corona-pandemien har sat sit præg på både DGI og idrætsforeningerne i 2020 og kommer også til at gøre det de kommende år.

“Jeg er meget imponeret over, hvordan udfordringerne er blevet håndteret. Der har været brug for en klar og høj røst til at råbe ministre, borgmestre og embedsmænd op, og det er DGI i høj grad lykkedes med. DGI har leveret et klart og tydeligt budskab om, hvor vigtigt foreningsglæde og bevægelse er – også i en tid præget af corona,” siger Pia Allerslev.

Hun er samtidig imponeret over idrætsforeningerne, der har været meget kreative i forhold til at holde aktiviteterne i gang.

“Men jeg er også bekymret. For jeg kan se, at der er foreninger, der bløder og er slået tilbage til start. Nogle af de mennesker, der har allermest brug for foreningslivet har valgt det fra – og det bliver et stort arbejde at få dem tilbage til foreningsdanmark,” siger Pia Allerslev.

Med sin politiske erfaring håber Pia Allerslev, at hun kan hjælpe DGI med at markere sig yderligere.

“Vi skal i DGI have en klar røst i det politiske landskab. Det kan jeg være med til at holde fast i,” understreger hun.

Kontakt:

Pia Allerslev, tlf. 3058 0000.
Majbritt Andersen, pressechef i DGI, tlf. 2129 4115.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fra-ornhoj-til-kobenhavn-til-dgis-bestyrelse?releaseId=13604290

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu