ANNONCE

PRM / Fra skov til skov: Heatlets PremiumPlus sætter ny standard for bæredygtighed til træpillefyret

3. november 2020 10:57 | Af: Ritzau Info
 

De nye træpiller “Heatlets PremiumPlus” øger fokus på bæredygtighed. Hvis alle 80.000 danske husstande med pillefyr og -ovne vælger at fyre med dem, ville danskerne årligt spare 250.000 tons CO2.
Alle led i produktion og transport er optimeret i det nye produkt: træpillerne bliver leveret i klimavenlig og biologisk nedbrydelig emballage, og plantning af nye træer medvirker til at gøre produktet 100 procent CO2-neutralt hele vejen fra skov til træpilleforbrugeren og tilbage til skoven igen.

Pressemeddelelse fra Verdo

Hvad gør du som ejer af et pillefyr, når du vil bidrage mere til den grønne omstilling?

Flere end 80.000 danske hjem bliver opvarmet med træpiller, og allerede i dag kan du bidrage til et bedre klima ved at fyre med certificerede bæredygtige træpiller. Men du kan fortsat hente en klimagevinst.

Hos Heatlets har man i mange år arbejdet med bæredygtighed – og alle Heatlets-produkter bliver fremstillet af certificeret bæredygtigt resttræ. Nu har man taget endnu et skridt i den bæredygtige retning med ønsket om at bidrage til et bedre klima. Heatlets PremiumPlus træpillerne er CO2-neutrale – fra dyrkning i bæredygtige skove, opsamling af resttræ fra savværker, til produktion, transport, indpakning og helt frem til forbrugeren.

Hemmeligheden bag Heatlets PremiumPlus er, at der bliver forbrugt så lidt CO2 i processen, som det i dag er muligt. Den rest CO2-udledning, som ikke kan undgås, bliver kompenseret ved beplantning med ny skov.

Henrik Nørbo Mosegaard er ansvarlig for udviklingen af PremiumPlus-træpillerne Heatlets, som er en del af Verdo-koncernen. Han siger:

“Vi ønsker at vise vejen og sætte nye standarder i branchen i forhold til klima og miljø. At gøre et allerede bæredygtigt produkt CO2-neutralt, er en del af rejsen.”

Folie gør forskellen
I mange år har Heatles’ arbejde med bæredygtighed især haft fokus på, at træpillerne bliver fremstillet af bæredygtigt træ. Med Heatlets PremiumPlus har man set hele processen igennem, og det var i træpillernes indpakning – tidligere plastikemballage – at man fandt en bæredygtig afløser. Plastikposerne er udskiftet med klimavenlige poser, der er lavet af 80 % biobaseret materiale fra produktion af sukker. Trods reduktion af plastik er folien lige så sikker og robust som hidtil.

Kunsten var at finde så bæredygtig en folie som muligt – som samtidig var holdbart. På havnene i Horsens og Næstved, hvor træpillerne bliver pakket, gik man grundigt til værks.

Paller med sække blev kørt rundt med trucks, sækkene blev løftet rundt, de blev testet med vand og fugt samt udsat for alle de tænkelige forhold fra sækkene forlader pakkemaskinen til de ender i en ovn eller et fyr ude hos danskerne. Efter mange forsøg valgte Heatlets en robust folie, der er produceret af 80 procent restprodukter fra sukkerproduktion.

Hele processen genbesøgt
Optimeringen stopper ikke her. De klimavenlige sække bliver pakket på FSC-certificerede paller, og hver enkelt del af processen er alle blevet undersøgt for at finde den mest klimavenlige løsning. Henrik Nørbo Mosegaard siger:

“Vi har genbesøgt hver enkelt del af processen: alt er certificeret efter bogen. Skoven er fældet på den rigtige måde, vi har besøgt savværkerne. Vi har besøgt deres produktion og beset de restprodukter, som vi får fremstillet træpillerne af. Vores leverandører bruger solvarme eller biomasse til at producere træpillerne. Vi bruger grøn strøm de steder, hvor træpillerne pakkes. Men den store forskel er de sække, som vi får træpillerne pakket ind i. Og at vi slutter med at give nye træer tilbage til skoven.”

Træer plantes som klimakompensation
Der plantes et nyt træ et sted i Danmark for hver palle træpiller, som bliver sendt ud til forbrugerne. Det sker for at kompensere for den uundgåelige CO2-udledning ved produktionen af træpillerne.

Heatlets har valgt at plante træer lokalt i Danmark, så man ved selvsyn kan følge de nye træer, der vokser – mens de optager CO2. De nordeuropæiske skove, som leverer materialet til træpillerne, er i forvejen i vækst.

“Nu er vi nødt til at blive ved med at være ambitiøse. Vi kigger hele tiden på, hvilke dele vi kan påvirke. Vi skal blive ved med at skrue på alle de skruer, vi kan, men lige nu er Heatlets PremiumPlus det mest bæredygtige og CO2-neutrale, man kan fyre med i sit pillefyr,” siger Henrik Nørbo Mosegaard.

Kontakt:

Pressekontakt

Nils Gottlieb Johansen

+45 4174 4271
nigo@verdo.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fra-skov-til-skov-heatlets-premiumplus-saetter-ny-standard-for-baeredygtighed-til-traepillefyret?releaseId=13601012

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu