ANNONCE

PRM / Fredensborg Kommune vil nu være med til at skrive klimahistorie

19. november 2020 15:51 | Af: Ritzau Info
 

46 kommuner er udvalgt til at deltage i projektet ‘DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark’. Fredensborg er en af dem. Sammen skal kommunerne udvikle klimahandlingsplaner, der lever op til Parisaftalen

Pressemeddelelse fra Fredensborg Kommune

I dag blev Fredensborg Kommune udvalgt til at være med i et fint selskab af 46 danske kommuner i projektet DK2020. Kommunerne i projektet skal udvikle klimaplaner, der lever op til Parisaftalens 1,5 °C målsætning og løfte det lokale klimaarbejde til international “best practice”. Det er samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40.

“Klimaproblemerne vokser sig stadig større og vi må alle bidrage til at finde gode løsninger. Derfor er jeg stolt over, at Fredensborg Kommune nu er udvalgt til at deltage i DK2020. Her bliver vi en del af en national indsats om at lave en klimaplan for, hvordan vi bliver klimaneutrale og modstandsdygtige overfor klimaforandringerne i 2050 og sætter dermed turbo på vores lokale klimaindsats, som også hele byrådet bakker op om”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Udvalgsformand Lars Simonsen glæder sig også over, at Fredensborg Kommune er med i DK2020:
“At vi kommer med i DK2020 nu harmonerer perfekt med vores igangværende klimaindsatser, og de nye indsatser der netop er afsat penge til i kommunens kommende budget. Med DK2020 projektet skal vi skitsere en plan for, hvordan vi bliver klimaneutrale i 2050 og opnår det i fællesskab med byens borgere, erhvervsliv og foreninger. Vi starter dermed en spændende og vanskelig rejse, men det skal nok lykkes, hvis vi arbejder sammen”.

Det særlige ved de klimaplaner, som skal udarbejdes i DK2020, er, at alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning skal håndteres. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme. Klimaplanen skal udpege konkrete klimatiltag, der tilsammen viser vejen til netto nuludledning af drivhusgasser senest i 2050 for hele kommunens geografiske område. Derudover skal klimaplanen komme med konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringer, inden planen til sidst godkendes af det internationale bynetværk C40, hvis den lever op til de internationale standarder.

Det er ambitiøst, men Fredensborg Kommune starter ikke helt forfra. Siden 2008 har kommunen haft fokus på klimaet og arbejdet med bl.a. energibesparelser i bygninger, boliger, virksomheder og transport og klimatilpasning bl.a. i Kokkedal og Usserød Å samarbejdet. Og i efteråret vedtog byrådet oprettelsen af et Klimaråd, som også vil bidrage til arbejdet med udviklingen af kommunens DK2020 klimaplan.

Kontakt:

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fredensborg-kommune-vil-nu-vaere-med-til-at-skrive-klimahistorie?releaseId=13604719

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu