ANNONCE

PRM / Freja ejendomme sælger to markante ejendomme

6. april 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Statens ejendomsselskab, Freja ejendomme, har netop gennemført salg af to markante ejendomme i Nykøbing Sjælland. Det drejer sig om en tidligere hovedbygning til et gods, samt en stor ejendom i Annebergparken.

Pressemeddelelse fra Freja Ejendomme

På Egebjergvej 162 i Nykøbing Sjælland har Freja ejendomme netop solgt den tidligere hovedbygning til godset, Annebjerggård. Ejendommen ligger i et naturskønt område tæt på skov og Isefjord.

Bygningen er opført i 1856 efter den oprindelige hovedbygning fra 1660 nedbrændte. Den er tegnet af arkitekt S. Th. E. Sørensen med inspiration fra italienske landvillaer. I 1916 blev avlsbygningerne og hovedbygningen adskilt og hovedbygningen har siden haft forskellige funktioner – bl.a. herregårdspension, børnehjem og senest vandrehjem og naturskole.

Køber er Jens Nielsen, som er nabo til den markante ejendom. Han siger: “Jeg er rigtig glad for at have købt denne smukke ejendom af Freja. Jeg synes det er vigtigt at bevare den gamle ejendom, der er en vigtig del af godsmiljøet her i området. På sigt planlægger jeg at finde 2-3 personer som på en eller anden måde kan bruge bygningen og de store udendørsarealer til noget fornuftigt som passer ind i miljøet og kulturen heromkring”.

Ejendommen ligger på en godt 36.000m2 stor grund, der udover et parkeringsområde bl.a. også rummer en parklignende have med sø- og voldgravsanlæg.

Ejendommen kommer fra Naturstyrelsen og salget blev gennemført efter en budrunde forestået af erhvervsmæglerne, Nordicals Sjælland, Roskilde.

Godt 1 km. nordpå finder man i Annebergparken 16 den smukke ejendom, Egehus. Den er en del af det historiske område, Annebergparken, som tilbage i 1915-1923 blev opført som et sindssygehospital. Hele området er præget af arkitektonisk flotte bygninger efter Bedre Byggeskik-stilen og er tegnet af arkitekten, Kristoffer Varming.

Egehus er opført i 1915 og var oprindeligt en plejebygning for kroniske patienter. Bygningen fremtræder i dag med den oprindelige arkitektur og udgør en markant del af helhedsindtrykket i parkområdet i den østlige del af Annebergparken.

Køber er ægteparret Gitte Klausen og Morten Schantz som i forvejen har et indgående kendskab til Annebergparken. Det var nemlig dem der for to år siden købte Grønnegårdskomplekset i Annebergparken af Freja. Grønnegårdskomplekset er det centrale anlæg i Annebergparken og består af i alt 12 bygninger. Det er i dag omdannet til Anneberg Kulturpark og her har man allerede taget mange af de gamle bygninger i brug igen. Det fortæller Gitte Klausen: “De smukke, gamle bygninger huser i dag både kunstnere med eget værksted og en række iværksættere inden for fødevareproduktion. Forsamlingsbygningen bliver brugt til konferencer, fester, forestillinger osv. og vi har planer om at bruge den gamle badeanstalt til wellness. Med købet af Egehus har vi nu mulighed for at indrette et hotel i Annebergparken, og dermed tilbyde overnatning til vores gæster.”

Egehus har indtil 2016 været anvendt som domicil for Den Danske Scenekunstskole og har siden været ubenyttet.

Ejendommen kommer fra Bygningsstyrelsen og salget blev gennemført efter en budrunde forestået af erhvervsmæglerne, Nordicals Sjælland, Roskilde.

Billedkreditering: Esoft

Kontakt:

Thomas Endelt, konsulent, Frontpage
M: thomas.endelt@frontpage.dk
T: 50 70 53 34

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/freja-ejendomme-saelger-to-markante-ejendomme?releaseId=13591356

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu