ANNONCE

PRM / Fremtidens mobilnetværk rulles ud i København

5. marts 2020 11:11 | Af: Ritzau Info
 

TDC NET forbedrer nu den mobile infrastruktur i København sammen med Ericsson. Målet er at skabe et digitalt Danmark med det bedste landsdækkende mobilnetværk. Derfor udbygges mobilnetværket med forberedelse til 5G-nettet i hele København.

Pressemeddelelse fra TDC NET

Fjernstyrede robotter, selvkørende biler og flere automatiserede processer i industrien. Det er nogle af de digitale kvantespring, som 5G vil være med til at bane vejen for. Samtidig vil 5G øge mulighederne for, at både den mindre københavnske iværksætter og den større, etablerede virksomhed kan udbygge sin position som digital frontløber.

“Som moderne storby er det vigtigt, at vi får fremtidssikret den digitale infrastruktur. Hurtige og stabile mobilforbindelser er nødvendige for byens mange virksomheder, så de er klar til at gribe fremtidens mange digitale muligheder. Og københavnerne kan også glæde sig over, at hastigheden bliver bedre på telefoner og tablets. Med udrulningen af 5G vil hele byen få et digitalt løft”, siger overborgmester Frank Jensen.

CEO i TDC NET, Andreas Pfisterer, udtaler om den kommende udrulning af 5G:

“I København vil man på TDC NETs mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC NET vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet,” siger han.

Erhvervslivet bliver smart
Flere ting får konstant en mobilopkobling, så man fra sin mobiltelefon f.eks. kan styre varmepumpen i sommerhuset eller finde sin parkerede bil. Det samme er tilfældet i erhvervslivet, hvor intelligente sensorer er med til at effektivisere driften indenfor smarte landbrug, smarte byer og smarte industrier.

Alt dette – og meget mere – stiller krav til høj kapacitet på netværket. Nettet skal være med til at sikre optimale, digitale udfoldelsesmuligheder for Københavns mange virksomheder. Der er store gevinster at hente i erhvervslivet ved fortsat digitalisering og 5G-implementering, og derfor er der stor værdi i at udbygge mobilnetværket med 5G allerede nu.

Så lidt forstyrrelse som muligt
Dataforbruget stiger cirka med 40 pct. om året. Det stiller større krav til netværket. Hvis man som forbruger vil ride med på digitaliseringsbølgen og f.eks. ønsker, at kvaliteten på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten skal blive bedre, så skal mobilnetværket opgraderes.

“Desværre betyder mobilopgraderingerne også, at man kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre,” siger Andreas Pfisterer.

Datoen for, hvornår alle danskere får adgang til 5G, er endnu ikke fastlagt. Implementeringen af 5G vil ske gradvist, og først fra udgangen af 2020 forventes de fleste mobiltelefoner at kunne understøtte 5G. TDC NET forventer derfor først at aktivere 5G i slutningen af 2020, og det vil ske i samarbejde med de tjenesteudbydere, der benytter netværket.

TDC NET forbinder Danmark. Til gavn for alle. 5G-udrulningen er en del af missionen om at skabe næste generation af landsdækkende, digital infrastruktur i Danmark med udrulning af sikkert, stabilt og lynhurtigt netværk i hele landet.

Kontakt:

Pressekontakt tlf.: 70203510 email: tdcpresse@tdc.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fremtidens-mobilnetvaerk-rulles-ud-i-kobenhavn?releaseId=13589426

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu