ANNONCE

PRM / Frygten for global recession topper listen over danske CFO’ers bekymringer

24. april 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Særligt de danske CFO’er er bekymrede for en potentiel global recession, og halvdelen af de danske CFO’er forventer afskedigelse af medarbejdere som følge af COVID-19. Det er væsentligt flere end globalt (28 %), viser PwC’s COVID-19 CFO Pulse Survey.

Pressemeddelelse fra PwC

En ny undersøgelse fra PwC med svar fra flere end 800 CFO’er fra 21 lande viser, at økonomidirektører fra hele verden nu frygter en potentiel global recession mere end noget andet. Dette gælder for 76 % af de danske CFO’er og for 71 % af de globale. Dernæst peger de danske økonomidirektører på fald i forbrugertilliden som deres næststørste bekymring, mens de globale CFO’er er mere bekymrede for ‘finansiel påvirkning’.

“Vi ser nu, at CFO’er i hele verden er bekymret for en global recession, og det gælder også i høj grad for de danske CFO’er, som har dette som deres hovedbekymring. Det hænger sammen med, at Danmark er en forholdsvis lille, åben økonomi, der er dybt afhængig af udenlandske markeder, og eksporten er dermed meget afgørende for den økonomiske vækst i Danmark,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør i PwC.

Samtidig viser undersøgelsen, at et stort flertal af CFO’erne (80 % både i Danmark og globalt) forventer, at deres omsætning og overskud vil falde i år, og halvdelen af de danske CFO’er (49 %) forventer afskedigelser, hvilket er en væsentlig større andel end de globale (28 %).

“Vi hører fra vores kunder, at de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at beskytte deres virksomheds arbejdspladser. Vi kommer dog ikke uden om, at så længe virksomhederne ikke oplever en normaliseret omsætning, vil mange være nødt til at træffe nogle svære beslutninger, og det bliver desværre stadigt sværere for mange virksomheder at undgå at afskedige medarbejdere – også på trods af hjælpepakkerne,” siger Mogens Nørgaard Mogensen.

Danske CFO’er mest optimistiske
PwC’s COVID-19 CFO Pulse Survey viser derudover, at der blandt de danske CFO’er er 61 %, der mener, at virksomheden kan vende tilbage til ‘business as usual’ inden for tre måneder, hvis COVID-19-krisen sluttede i dag. Globalt er det 56 % af CFO’erne, der svarer det samme.

“CFO’erne i Danmark er blandt de mest optimistiske, når de skal vurdere, hvor hurtigt deres virksomhed vil kunne være tilbage til “business as usual”, hvis krisen stoppede i dag. Det er naturligvis positivt, og det vidner om, at vi har et agilt erhvervsliv og et fleksibelt arbejdsmarked i Danmark. Dertil kommer, at mange af de store danske virksomheder inden for fx medicinal- og energiindustrien er mindre sårbare overfor denne krise,” siger Mogens Nørgaard Mogensen.

Han peger på, at det samtidig kan være med til at forklare, hvorfor de danske CFO’er er blandt de mindst bekymrede, når det gælder COVID-19-konsekvenserne for deres virksomhed. Således svarer under halvdelen af de danske CFO’er, at de er meget bekymrede for konsekvenserne, mens det er hele 73 % af de globale, der svarer det samme.

Virksomhederne spænder bæltet ind
PwC’s COVID-19 Pulse Survey viser desuden, at krisen først og fremmest får de danske økonomidirektører til at fokusere på at reducere deres omkostninger (valgt af 73 %) og dermed indtager området en klar førsteplads hos danskerne. Blandt de globale CFO’er er det lidt flere (77 %), der peger på at reducere omkostninger som følge af COVID-19. Dernæst peger de danske CFO’er (44 %) på nødvendigheden af at justere forventningerne til virksomhedens resultat (mod 40 % globalt), mens en udskydning eller aflysning af planlagte investeringer er at finde på en andenplads hos de globale økonomidirektører (valgt af 65 % mod 41 % i Danmark).

“Hjælpepakkerne har været en hjælp for mange danske virksomheder og har også kunnet holde hånden under job og aktiviteter indtil videre, men de færreste virksomheder kommer udenom at skulle reducere deres omkostninger, og det er derfor ikke overraskende, at det er en klar førsteprioritet blandt de danske CFO’er,” slutter Mogens Nørgaard Mogensen.

Om CFO Pulse Survey
PwC undersøger hver anden uge CFO’ernes syn på COVID-19, herunder økonomiske konsekvenser og prioriteringer for erhvervslivet. Denne udgave af CFO Pulse Survey er gennemført fra den 6.-8. april 2020 med svar fra 824 CFO’er fra 21 lande. I Danmark har 41 CFO’er/økonomidirektører fra top 1.000 danske virksomheder deltaget i undersøgelsen.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/frygten-for-global-recession-topper-listen-over-danske-cfoers-bekymringer?releaseId=13592254

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu