ANNONCE

PRM / Fugleunger får 1812 til at gløde

27. april 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

I 2019 modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i alt 2.509 opkald om småfugleunger. Nu gløder telefonerne igen fra borgere, der har fundet en fugleunge på jorden. Men mange af disse unger, er ikke i nød.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

I 2019 modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i alt 2.509 henvendelser om småfugleunger. De bekymrede borgere som henvender sig mener, at fugleungerne er i nød, når de opholder sig på jorden, men det er langt fra altid tilfældet.

“Jorden er selvfølgelig et farligt sted for fugleunger at opholde sig, men i langt de fleste tilfælde kan ungerne sagtens klare sig alligevel. Fugleforældrene kan sagtens passe deres unger, når de er på jorden,” forklarer Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Det sker ofte, at henvendelserne drejer sig om fugleunger, der slet ikke er i nød. Af de 2.509 henvendelser om fugleunger, var ca. 70 procent formentlig ikke i nød. Disse henvendelser handlede nemlig blot om fugleunger der var på jorden eller opholdt sig et i finders øjne usædvanligt sted.

Nøgne fugleunger er i nød

Fugleunger, der endnu ikke har fjerdragt, burde dog aldrig opholde sig udenfor reden. Fugleunger, som endnu ikke er dækket med fjer, har meget dårlige overlevelseschancer, hvis ikke de kan hjælpes tilbage i deres egen rede. Derfor kan man, hvis man er helt sikker på hvilken rede fugleungen kommer fra, hjælpe den tilbage.

“De fugleunger, der godt kan opholde sig på jorden, har ofte en kort eller næsten usynlig hale og en fjerdragt, der ser meget pjuskede ud. Men hvis de har fjer, selv pjuskede fjer, og opholder sig på jorden, er de formentlig ikke i nød,” forklare Michael Carlsen.

Hvis fugleungen har skader eller er tydeligt svækket, kan man ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 og få rådgivning til, hvordan situationen skal håndteres.

[FAKTABOKS]: Ring 1812 hvis fugleungen:

  • Har synlige skader (uden at håndtere den)
  • Ligger på siden/ryggen
  • Ligger med hovedet forover ned mod jorden

[FAKTABOKS]: Top-5 over fugleunger i 2019

  • Småfugleunger: 2509
  • Dueunger: 1717
  • Måger, vadefugle, hønsefugle, vandhøns: 1572
  • Skader og kragefugle: 959
  • Ællinger: 774

Kontakt:

Projektleder biologi/fauna Michael Carlsen tlf.: 22799436 email: mc@dyrenesbeskyttelse.dk

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fugleunger-far-1812-til-at-glode?releaseId=13592213

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu