ANNONCE

PRM / Furesø 2030: Kom med dit bud på, hvordan vi sammen skaber en endnu bedre kommune

6. oktober 2020 13:36 | Af: Ritzau Info
 

Selv i en corona-tid er der brug for at se fremad. Furesø byråd besluttede i foråret otte overordnede mål for Furesøs udvikling frem mod 2030. Nu beder byrådet borgerne og foreninger om deres bud på, hvordan målene skal blive til virkelighed. Borgerne inviteres via pop-up borgermøder, gæstebud og digital deltagelse.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Corona sætter begrænsninger for traditionelle borgermøder. I stedet vil byrådet tage en række andre værktøjer i brug for at sikre en god dialog om kommunens langsigtede udvikling.

Alle borgere modtager i disse dage et brev i deres e-Boks med oplysninger om, hvordan de kan bidrage.

Én af mulighederne er at møde politikerne ude i gadebilledet i forskellige dele af Furesø, ved såkaldte pop-up borgermøder. Pop-up borgermøderne vil blive annonceret snarligt.

Samtidig kan man mødes med sine nærmeste, for eksempel familie eller venner i et “gæstebud”, hvor man med lidt lækkerier kan drøfte kommunens 2030-mål uden risiko for at smitte andre.

Sideløbende med disse aktiviteter kan alle borgere mødes via platformen Citizenlab på https://deltag.furesoe.dk. Platformen er allerede åben nu.

Furesø Byråd besluttede i foråret otte mål for udviklingen af Furesø mod 2030, så kommunen bliver en endnu bedre kommune at bo, leve og arbejde i.

“I byrådet har vi sat en række overordnede mål for udviklingen af kommunen de næste ti år. Men hvad er den rigtige vej til målene? Har vi prioriteret rigtigt, og er vi ambitiøse nok? Det er sådan nogle samtaler, vi håber, borgerne vil bidrage til,” siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

Borgerdialog giver nye perspektiver
Inputtet fra pop-up borgermøder og gæstebud kommer ind via den digitale platform på https://deltag.furesoe.dk. Her kan man også foreslå nye indsatser og succeskriterier, og de forskellige inddragelsesformer venter viceborgmester Lars Carstensen (C) sig meget af.

“Vi har tidligere set, at både gæstebuddet og den digitale inddragelse appellerede til andre typer borgere end de klassiske borgermøder gør. Når vi skal udvikle kommunen i fællesskab, skal vi gøre alt for, at så mange stemmer bliver hørt, og her er de nye og lidt utraditionelle dialogformer en fordel,” siger Lars Carstensen.

Info: Arrangér et gæstebud:
‘Gæstebuds-kittet’ består af materiale og lidt lækkerier til seks personer. Som vært tilmelder du dig via nettet på www.furesoe.dk/2030, hvor du også vælger, hvor og hvornår du ønsker at hente materialet og lækkerierne. Gæstebuddet skal foregå i perioden fra den 5/10 til 29/11, hvorefter det ikke længere er muligt at kommentere og foreslå nye succeskriterier på https://deltag.furesoe.dk

Kontakt:

Ole Bondo Christensen (A), borgmester: 7216 5200
Lars Carstensen (C), viceborgmester: 7216 3997 (ikke sms)
Steen Vinderslev, kommunaldirektør, 7216 5100

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fureso-2030-kom-med-dit-bud-pa-hvordan-vi-sammen-skaber-en-endnu-bedre-kommune?releaseId=13601406

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu