ANNONCE

PRM / Furesø går 20 pladser frem i erhvervsmåling

22. juni 2020 14:45 | Af: Ritzau Info
 

Klausuleret indtil kl. 21.30: Furesø Kommune stormer frem på Dansk Byggeris årlige undersøgelse om erhvervs- og byggevenlige kommuner. Kommunen går 20 pladser frem ligesom sidste år og er på tre år gået fra plads 69 til 29. Kortere sagsbehandlingstider og en effektiv beskæftigelsesindsats giver det største bidrag til fremgangen.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Bemærk: Klausuleret indtil kl. 21.30 den 22. juni 2020

Hvert år offentliggør Dansk Byggeri en undersøgelse, hvor landets kommuner indplaceres efter en række statistiske parametre, som Dansk Byggeris medlemmer mener, er vigtige. Det er alt fra sagsbehandlingstider for erhvervslivet, åbningstider på genbrugspladserne for virksomheder, omfanget af udlicitering og skatter til beskæftigelsesindsatsen.

Effektiv beskæftigelsesindsats

“Jeg glæder mig over, at Furesøs indsatser på erhvervs- og beskæftigelsesområdet ikke mindst det gode samarbejde med vores to erhvervsforeninger begynder at kunne ses i Dansk Byggeris måling. Vores ledige kommer hurtigt i job på grund af nært samarbejde med vores lokale virksomheder og et godt understøttende arbejde i Jobcentret. Det ser vi bl.a. med Tirsdagsrekrutteringerne, hvor Jobcentret matcher ledige med de virksomheder, der kommer,” siger Hasan Yilmaz (S), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv i Furesø Kommune.

Kortere sagsbehandlingstider

Næstformand i Erhvervskontaktudvalget og formand for Furesø INDUSTRI, Mogens Brusgaard, peger på, at de kortere sagsbehandlingstider og Comdia-portalen er en del af grunden for den bedre placering.

“Vores medlemmer kan tydeligt mærke, at sagsbehandlingstiden på fx byggesager er blevet væsentligt kortere. Den nye Comdia-portal betyder også, at det er blevet lettere for vores lokale virksomheder at byde på opgaver. Jeg ved også, at vores virksomheder er glade for skole-erhvervssamarbejdet, både vores årlige skoleelever, der er i praktik samt samarbejdet i Fremtidsværkstedet. De unge har et andet perspektiv på tingene. Det er meget forfriskende”, siger Mogens Brusgaard, næstformand i Erhvervskontaktudvalget og formand for Furesø Industri.

Dansk Byggeris undersøgelse afviger fra DI’s årlige undersøgelse ved ikke at spørge lokale virksomheder om den enkelte kommunes erhvervsvenlighed. Furesø Kommune rangerer som nr. 1 i Nordsjælland i Dansk Industris undersøgelse, hvor virksomhederne selv vurderer erhvervsvenligheden i den kommune, de ligger i.

Fakta: Furesø Kommunes placering på Dansk Byggeris årlige måling om erhvervs- og byggevenlige kommuner:

2020: 29
2019: 49
2018: 69

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Hasan Yilmaz (S), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv, tlf. 2145 0704
Mogens Brusgaard, næstformand i Erhvervskontaktudvalget og formand for Furesø INDUSTRI, tlf. 4070 1444.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fureso-gar-20-pladser-frem-i-erhvervsmaling?releaseId=13595766

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu