ANNONCE

PRM / Furesø kåret som ‘Bedste kommune på nettet’

5. februar 2020 14:28 | Af: Ritzau Info
 

Fageksperter og borgere har brugt vinteren på at vurdere danske kommuners hjemmesider. Ud af 20 nominerede var det Furesø Kommune, der løb med prisen som ‘Bedste kommune på nettet 2020’.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Prisen blev uddelt på konferencen “Den Digitale Borger”, hvor analysefirmaet UserGap på baggrund af ekspert- og brugervurderinger havde nomineret furesoe.dk og 19 andre kommunale hjemmesider til prisen for den bedste kommunale hjemmeside i Danmark.

Lars Carstensen, (C) formand for Udvalget for digitalisering og innovation i Furesø Kommune glæder sig over prisen, som han mener, er en anerkendelse af, at borgerne er blevet hørt i udviklingsprocessen.

“Da vi i udvalget besluttede at starte projektet med et nyt furesoe.dk var visionen at gøre adgangen til indholdet hurtig og nem, blandt andet ved at involvere borgere gennem hele processen. Der skal lyde en stor tak til de borgere, der har deltaget i udviklingsarbejdet, for mange beslutninger og prioriteringer kan føres direkte tilbage til brugerfeedbacken og brugernes forståelse. Borgernes egne Furesø-billeder pryder hjemmesiden, så man ikke er i tvivl om, at det er Furesø, der er tale om. Og så skal siden gøre det nemt for borgere at engagere sig og få indflydelse på beslutninger. Jeg er glad for, den tænkning også bliver belønnet,” siger Lars Carstensen.

“Prisen er en rigtig stor anerkendelse af visionerne for furesoe.dk og kom som noget af en overraskelse. Selv om vi er stolte af hjemmesiden – som ikke engang har et år på banen – har vi stadig store ambitioner for, hvor vi gerne vil hen med den, og vi er slet ikke færdige”, fortæller Stine Boeck, Furesø Kommunes projektleder på udviklingen af det nye furesoe.dk.
“I løbet af foråret håber vi, at borgerne igen vil medvirke, når det bliver tid til at teste muligheden for at abonnere på nyheder og en bedre visning af politiske dagsordner og referater på hjemmesiden”, tilføjer hun. Samtidig fortsætter arbejdet med at forbedre sprog og tilgængeligheden på siden.

Slankere hjemmeside godt modtaget

Den gode digitale brugeroplevelse handler om førstehåndsindtryk, serviceinformation, troværdighed, selvbetjeningsløsninger og indhold. Og det var da også netop disse elementer, 100 tilfældigt udvalgte Furesø-borgere vurderede, da de hen over vinteren gennemførte 3 opgaver inden for selvbetjeningsmulighederne og gav furesoe.dk karakterer og kommentarer. Brugertilfredsheden blev sammenlignet på tværs af de nominerede kommuner, og det blev altså furesoe.dk, der løb med prisen, efter i marts 2018 at have lanceret en slankere hjemmeside, hvor 1800 undersider var reduceret til 800.

UserGap satte undersøgelsen i gang for at hædre den gode digitale kundedialog – hvor basale kommunikationsopgaver stadig har meget stor betydning. Her er en velfungerende hjemmeside helt afgørende, men samtidig også et behov, der går igen på tværs af kommunegrænser. Derfor har Egedal og Furesø Kommune holdt udviklingsomkostningerne nede ved at samarbejde om udviklingen af deres hjemmesider på en fælles platform.


Bag om undersøgelsen

De danske kommuners hjemmesider blev vurderet og sammenlignet ud fra:

  • Første-gangs-indtryk; herunder service info, brugeroplevelsen, relevans og troværdighed
  • Konkret opgaveløsning af 3 opgaver indenfor selvbetjenings-mulighederne
  • Design; herunder nem adgang på mobilen
  • Hjælp, inspiration & indhold

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Lars Carstensen, formand for Udvalget for digitalisering og innovation i Furesø Kommune, lnc1@furesoe.dk, tlf. 7216 3997
Thomas Kragh, Usergap, thomaskragh@usergap.com, tlf. 51393347
Stine Boeck, projektleder Furesø Kommune, stc@furesoe.dk, 7235 4014

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fureso-karet-som-bedste-kommune-pa-nettet?releaseId=13587618

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu