PRM / Furesø Løbeklub indstillet til prestigefyldt idrætspris

20. november 2018 03:00 | Af: Ritzau Info
 

En firedobling af medlemstallet på bare to år har nu kastet en indstilling til Kulturministerens Idrætspris af sig til Furesø Løbeklub. Bag indstillingen står DGI.

Pressemeddelelse fra DGI

Der er mere end almindeligt vokseværk i Furesø Løbeklub. På to år er medlemstallet vokset fra omkring 100 medlemmer til over 400 aktive medlemmer. Og klubbens utrættelige arbejde med at finde nye former til at tiltrække og aktivere nye medlemmer er anerkendelsesværdigt. Derfor er Furesø Løbeklub nu blevet indstillet til Kulturministerens Idrætspris af DGI.

Kulturministerens Idrætspris gives til årets exceptionelle præstation eller indsats inden for idrættens verden. Personkredsen dækker eliteidrætsudøvere, trænere, ledere, forskere og andre, som i 2018 har haft en særlig stor betydning for dansk idræt. Der er således tale om en pris, der dækker hele idrætten.

I indstillingen til Kulturministeriet skriver DGI blandt andet, at mange initiativer i løbeklubben er startet på foranledning af formand Tine Ringgaards “just do it now”-mentalitet. Hun er innovativ og igangsætter projekter, der spiller en afgørende rolle i lokalsamfundet og kommunen og har været med til at redefinere, hvad en løbeklub skal stå for og tilbyde, lyder det i indstillingen.

Formand Tine Ringgaard er stolt og ydmyg over indstillingen:

“Det er overvældende med alle de flotte ord, der følger med indstillingen. Men det er vigtigt for mig at understrege, at der altså er en stor flok, der giver den en skalle” siger Tine Ringgaard.

Der er lagt mange timer i løbeklubben i de seneste år fra formanden og de andre frivillige – men der er stadig masser af blod på tanden:

“Processen med at se noget vokse og bare blive større og større er helt vildt sjov” siger Tine Ringgaard.

I indstillingen fra DGI fremhæves det desuden, at Tine Ringgaard har været med til at definere Furesø Løbeklubs værdigrundlag, som understreger at klubben arbejder positivt og anerkendende og at der er plads til alle. Det har blandt andet betydet, at klubben har justeret holdsammensætningen så alle får en bedre oplevelse og at klubben til stadighed udvikler nye koncepter i forhold til de behov der er.

Et af de nyeste skud på stammen er klubbens powerwalk-hold. Ifølge Tine Ringgaard et forsøg på at tilknytte dem, der ikke kan løbe men også et forsøg på at fastholde de løbere, der er ramt af skader og som derfor risikerer at miste tilknytningen til løbeklubben:

“Vi startede op lige efter nytår og der mødte 49 op den første gang,” siger Tine Ringgaard.

Selv om vokseværket i Furesø Løbeklub er brolagt med masser af hårdt arbejde, så er det faktisk to relativt simple spørgsmål som klubben arbejder ud fra.

“Det har hele tiden handlet om, hvordan vi får folk i løbesko og hvordan vi får dem til at blive ved med at løbe” siger Tine Ringgaard.

Kulturministerens Idrætspris uddeles mandag den 10. december 2018.

Kontakt:

Formand Charlotte Bach Thomassen tlf.: 30283295 email: Charlotte.Bach.Thomassen@dgi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fureso-lobeklub-indstillet-til-prestigefyldt-idraetspris?releaseId=13564348

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu