ANNONCE

PRM / Furesø vinder 7,5 mio. kr. i udligningsaftalen

5. maj 2020 16:04 | Af: Ritzau Info
 

Furesø Kommune går fra minus knap 8 millioner til plus 7,5 millioner kr. i den endelig udligningsaftale, som et bredt politisk flertal på Christiansborg netop har lavet. Furesøs borgmester roser byrådet for at have arbejdet sammen og brugt deres kontakter, så forhandlerne har lyttet til Furesøs ønsker og imødekommet kommunen.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

“Med forbehold for, at vi ikke har nået at studere alle detaljerne i udligningsaftalen, vil jeg sige, at det er en rigtig positiv melding, at Furesø Kommune går fra minus 7-8 millioner til plus 7 millioner kr. i den aftale, der nu ligger”, siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen.

Han er glad for, at udligningsaftalen er indgået som forholdsvis bred politisk aftale hen over midten i Folketinget, fordi den dermed er holdbar også efter et kommende Folketingsvalg. Dermed har Furesø Kommune lige som resten af landets kommuner fået en afklaring, så man kan lave en mere langsigtet økonomisk planlægning.

“Hele Furesø Byråd har kæmpet hårdt og brugt deres kontakter. Vi har været enige om prioriteterne og arbejdet sammen også i denne sag. Både Gustav Juhl (V), Lars Carstensen (V) og Tine Hessner (RV) har spillet en aktiv rolle for, at vi kunne få møder med centrale personer i deres partier, der var med i forhandlingerne. Men alle i Byrådet har bakket op og taget kontakter med deres respektive folketingspolitikere. Tak for det. Det har også været en succes at alliere os med andre kommuner, hvor vi har påvirket forhandlerne sammen. Vi har fx gået ud med et fælles udspil med Rudersdal”, fortæller Ole Bondo Christensen.

Furesø har særlig udfordring

Borgmesteren understreger, at Furesø har en særlig udfordring på grund af den store gæld fra Farum-tiden. Det betyder meget for kommunens økonomi, hvordan udmøntningsaftalen af den sidste del af Furesøaftalen bliver med Indenrigsministeriet.

“Vi tager kontakt til ministeriet nu, så vi også kan få en aftale på plads i forhold til hvordan og hvor hurtigt, vi skal afvikle gælden i fremtiden og hvordan, resttilskuddet fra Furesøaftalen bliver udbetalt. Det er meget vigtigt for Furesøs økonomi”, siger Ole Bondo Christensen.

Borgmesteren bemærker afslutningsvist, at Furesø også fremover vil være en stor bidragsyder til udligningssystemet.

“Vores bidrag til udligningssystemet er de seneste 10 år øget fra 160 mio. kr. om året til 320 mio. kr. Med den nye udligningsaftale begrænses væksten i vores fremtidige bidrag til andre kommuner gennem udligningssystemet. Det er hårdt tiltrængt, hvis vi fortsat skal levere en god service til Furesøborgerne”, siger borgmesteren.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen tlf. 7216 5200

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fureso-vinder-75-mio-kr-i-udligningsaftalen?releaseId=13592862

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu