ANNONCE

PRM / Furesøs skoler og institutioner åbner 15. april

8. april 2020 17:47 | Af: Ritzau Info
 

De to fagudvalg for hhv. skoler og dagtilbud drøftede onsdag den 8. april planen for at åbne Furesøs 0.-5. klasser og dagtilbud den 15. april. Udvalgene lagde vægt på, at åbningen skal være sundhedsmæssig forsvarlig. Skoler og daginstitutioner er nu i fuld gang med at forberede åbningen, så børnene kan være sammen i mindre grupper, og alle hygiejneforskrifter kan overholdes. Hvis der på den enkelte institution er tvivl om, hvorvidt Sundhedsstyrelsens forskrifter kan overholdes, kan åbningen blive udsat eller gennemføres delvist. Der vil være en tæt dialog med forældrene frem til åbningen.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

“Jeg forstår den bekymring, der kan være blandt forældre og medarbejdere. Samtidig bider jeg mærke i, at professionelle fagfolk siger, at genåbning af dagtilbud og skoler 0.-5. klasse er et fornuftigt tiltag. Vi mener også, at børnene og familierne har brug for at nærme sig en normal dagligdag, ikke mindst af hensyn til de særligt udsatte børn. Men vi åbner ikke før, vi er sikre på, at vores institutioner kan leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger fx om nok kvadratmeter, afstand og håndvask. Men vi forventer at åbne den 15. april efter de planer, der har været i drøftet i udvalgene”, siger Henrik Poulsen (S) formand for Udvalg for skoler og ungdomsuddannelser.

Sundhedsstyrelsen anbefaler bl.a., at skolelever skal have så meget udeundervisning, som muligt, være delt op i mindre hold, sidde med to meters mellemrum i klasselokaler og vaske hænder grundigt og ofte.

Sundhedsstyrelsen har lignende anbefalinger i forhold til dagtilbud. Her skal børnene også være så meget ude som muligt, have dobbelt så mange kvadratmeter omkring dem inden for som normalt, og børn og voksne skal ofte vaske hænder for at mindske smitterisiko.

“Jeg forstår godt, at småbørnsforældre tænker, at vuggestuebørn da ikke kan holde afstand eller overholde anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, og det kan de heller ikke. Derfor er det et fokus, som vores pædagogiske personale vil have. Erfaringer fra nødpasningen viser, at vores dagtilbud har håndteret udeliv, afstand, hygiejne og rengøring i fuld overensstemmelse med anbefalingerne. Vi er samtidig heldige ved at bo her i Furesø, hvor der er så meget natur tæt på. Og de fleste dagtilbud har også gode legepladser. Så der er masser er muligheder for udeliv,” siger Bettina Ugelvig Møller (S) formand for Udvalg for dagtilbud og familier.

Gode erfaringer fra nødpasning.

Der har været nødpasning på flere af Furesøs skoler og dagtilbud i mange uger. Her melder ledere om, at børn og medarbejdere har tilpasset sig, og at forældrene har været trygge.

“Nødpasningen har givet os en masse erfaring. Sammen med børnene lavede vi fx et ur med et program for dagen: Når vi møder ind, vasker vi hænder, og så går skolen i gang. Hver gang vi skifter aktivitet, vasker vi hænder. Vi har også prioriteret at dele børnene op i mindre grupper med forskellige aktiviteter: Nogle lavede lektier, nogle var ude, nogle lavede guidet reading. Vi har trods alt også kunnet være nærværende. Hvis et barn er faldet og slået sig, er det stadig blevet trøstet og har mærket nærvær. Vores opfattelse er, at de forældre, der har været en del af nødpasningen, har været trygge. Ingen af dem, vi har haft, er blevet syge. Hverken børn eller personale”, fortæller Pia Christensen skoleder for Lyngholmskolen i Farum.

Dagtilbudsleder Mikkel Hach Hjelmar fortæller, at de har fortsat mange rutiner og blot været ekstra opmærksomme på mindre grupper og hygiejne.

“Vi har heldigvis altid stort fokus på hygiejne i huset, hvilket betyder, at der fx er håndsprit ved alle dørindgange. Og vi er vant til at hjælpe børnene med at få vasket hænder hyppigt. Dette har vi så bare være ekstra opmærksomme på i denne tid – især også i forhold til hvilke genstande, mange rører ved i løbet af en dag. For at undgå smitte har vi også fået vores køkkendame til at køre vogne ud med mad og drikke til hver gruppe med personale og børn i løbet af dagen, så alle ikke skulle komme ud i køkkenet og derved samles for meget”, siger Mikkel Hach Hjelmar, dagtilbudsleder i Paletten i Farum.

Kun tilmeldte børn kommer i dagtilbud

Skolelever begynder automatisk i skole den 15. april. Er en skoleelev syg og skal blive hjemme, skal forældrene skrive til skolelederen.

Det er anderledes for forældre til børn i dagtilbud. De skal aktivt tilmelde sig børnepasning. De skal også aftale med børnehusets leder præcis, hvornår barnet skal afleveres og hentes, så der ikke bliver trængsel i garderoberne. Og alle børn over 24 måneder skal afleveres på legepladsen. Alle nye børn indkøres efter konkret aftale med dagtilbudslederen og tidligst fra den 20. april. Alle Furesøs forældre med børn i dagtilbud orienteres om dette via breve sendt til dem via Infoba.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Henrik Poulsen (S), formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelser, tlf. 7216 5008
Bettina Ugelvig Møller(S), formand for Udvalg for dagtilbud og familier, tlf. 7216 5909
Pia Christensen, skoleleder på Lyngholmskolen tlf, 7216 4180
Mikkel Hach Hjelmar, dagtilbudsleder i Paletten, tlf. 7216 5736

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/furesos-skoler-og-institutioner-abner-15-april?releaseId=13591659

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu