ANNONCE

PRM / Genåbning af ældrecentre i Hjørring Kommune

1. juli 2020 15:42 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

I dag har Sundheds- og Ældreministeriet udsendt en bekendtgørelse, som også træder i kraft i dag. Det betyder, at alle kommuner nu skal genåbne for besøg både ude og inde på alle ældrecentre.

– Vi arbejder på højtryk for at efterkomme den nye bekendtgørelse herunder mulighed for besøg både ude og inde på vores ældrecentre. På samme tid er vi dog fortsat nødt til at være forsigtige, og det vil tage nogle dage før vi mener, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne for besøg indendørs. Vi kan ikke med så kort varsel implementere de forholdsregler, vi vurderer, der er nødvendige for at passe på vores ældre borgere, siger direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup.

Han regner med, at det på mandag igen bliver muligt at komme på indendørsbesøg på de kommunale ældrecentre. Dog vil besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret blive opretholdt indtil videre.

Forsigtighedsprincippet er udgangspunktet ved besøg på kommunens ældrecentre. Derfor vil der være fokus på at orientere besøgende om forholdsregler og samtidig er der fokus på ekstra rengøring i forbindelse med at pårørende besøger en beboer.

– Helt konkret vil vi fra på mandag bede besøgende om at ringe på dørklokken ved indgangen til ældrecentret. Der vil komme personale og byde gæsterne velkommen og følge dem til den ældres bolig. Samtidigt vil de besøgende blive orienteret om Sundhedsstyrelsens hygiejnevejledning. Besøg vil foregå i beboernes egen bolig eller på udearealerne. Og så vil vi bede gæsterne om at benytte de opstillede rengøringsservietter inden de går igen. Vi vil dog anbefale, at besøg fortsat foregår udendørs, hvor det er muligt, siger kontorchef Klaus Wehner.

Han oplyser, at der derudover vil være særligt fokus på rengøring af alle kontaktflader f.eks. vil der blive gjort ekstra rent på borde, stole, håndtag, lyskontakter i fællesarealer på alle ældrecentre.

Der vil blive åbnet for besøg på kommunens aktivitetscentre fra uge 29. Sygeplejeklinikkerne vil blive åbnet senere, da det kræver særlige praktiske foranstaltninger for at kunne overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der vil være forskellige retningslinjer på det enkelte ældrecenter afhængig af de lokale forhold, netop for at kunne overholde anbefalingerne.

Ovenstående er ikke gældende for Vendelbocentret, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt påbud om at lukke for besøg.

Kontakt:

Direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup på 41 22 30 15.

Kontorchef Klaus Wehner på 41 22 50 61

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/genabning-af-aeldrecentre-i-hjorring-kommune?releaseId=13596333

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu