ANNONCE

PRM / Genåbning af vuggestuer, børnehaver og skoler kræver samarbejde

7. april 2020 12:52 | Af: Ritzau Info
 

Regeringens plan til genåbning af samfundet modtages positivt af 3F, men genåbningen skal ske på en måde, så alle kan føle sig trygge. Det drejer sig både om trygheden for rengøringsassistenterne, der skal begrænse smittekæderne, og tryghed for børn, lærere og pædagoger, der også skal færdes i institutioner og på skolerne.

Pressemeddelelse fra 3F

Der bliver tale om helt nye adfærdsmønstre, når børn, undervisere, pædagoger og rengøringsassistenter snart skal starte en ny hverdag sammen, hvor hygiejne og sikkerhed er i fokus.

Det vil derfor også kræve helt nye standarder og procedure, og det kan bedst ske i et samarbejde mellem alle de involverede parter.

Netop rengøringspersonalet er kernemedarbejdere, når genåbningen skal ske under de størst mulige hensyn til, at de sundhedsfaglige retningslinjer efterleves og at smittekæderne begrænses.

Derfor appellerer 3F til at sundhedsmyndighederne hurtigst muligt indleder et samarbejde med de relevante faglige organisationer, så nye standarder og procedurer udarbejdes i tæt samarbejde med dem, der skal udføre opgaven i hverdagen.

3F peger på, at der umiddelbart synes at være behov for en midlertidig opnormering af indsatsen, særligt med henblik på at rengøringsassistenter nu formentlig skal udføre arbejde i børnenes pauser samtidigt med, at børn og voksne opholder sig i skoler og institutioner. Man skal også sikre, at der er udstyr og evt. værnemidler til stede for de medarbejdere, der har brug for dette.

Derfor har 3F i dag skrevet til Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, Sundhedsminister Magnus Heunicke, Kommunernes Landsforening og Dansk Industri for at invitere til dialog om hvordan den gradvise genåbning af Danmark kan ske på den bedste mest trygge måde.

For uddybende kommentarer kontakt:

Lydia Callesen Formand for Den Offentlige Gruppe i 3F tlf.: 30353471

Tina Møller Madsen Formand for Privat Service, Hotel og Restauration tlf.: 21419458

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/genabning-af-vuggestuer-bornehaver-og-skoler-kraever-samarbejde?releaseId=13591574

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu