ANNONCE

PRM / GF Forsikring opretter coronalinje

12. marts 2020 07:11 | Af: Ritzau Info
 

CORONAVIRUS: Tusindvis af danskere er bekymret for afholdelsen af deres ferie og ringer derfor til deres forsikringsselskab. Hos GF Forsikring har man taget konsekvensen og oprettet en coronalinje, hvor kunderne kan få hurtigt svar på deres spørgsmål om ferie, forsikringsdækning og karantæne.

Pressemeddelelse fra GF Forsikring

Også hos det kundeejede forsikringsselskab GF Forsikring kan man mærke følgerne af covid19-virussen. Her har man nemlig oplevet en fordobling af opkald hos rejseforsikringsteamet. Og kurven er stigende.

Coronalinje og dedikeret hjemmesidesektion
Som en konsekvens af de mange opkald, der mere eller mindre alle handler om coronavirus, har GF Forsikring oprettet en coronalinje, hvor kunderne kan ringe ind og få svar på, hvordan de er stillet, hvis de har bestilt en rejse til ét af de lande, Udenrigsministeriet fraråder at rejse til.

GF Forsikringsselskab har også lavet en dedikeret sektion på sin hjemmeside med hyppige spørgsmål og svar om coronavirus.

– Der er ingen tvivl om, at coronavirus fylder meget i vores kundecenter i øjeblikket. Det er også derfor, vi har valgt at gøre det nemt for vores kunder at få svar på deres spørgsmål ved at oprette en dedikeret telefonlinje og ved at give nyttige informationer på vores hjemmeside, siger Per Haulund, der er skade- og policedirektør i GF Forsikring.

Forvirring over mange aktører
Selvom informationsstrømmen om coronavirus er høj, og der findes mange aktører, der kan hjælpe med at besvare spørgsmål om virussen, oplever GF Forsikring, at mange danskere er forvirrede og i tvivl om, hvordan de skal forholde sig.

– Vi får spørgsmål til alt lige fra rejseforsikringens dækning og konsekvensen af karantæne til kommende ferieplaner og den aktuelle status i konkrete lande. Vi svarer hellere end gerne på de spørgsmål, vi kan, men vores bedste råd er faktisk at starte med at snakke med det fly- eller rejseselskab, man har booket sin rejse hos. Det er som regel kun, hvis man selv har arrangeret sin rejse, at det er forsikringsselskabet, der skal hjælpe, slutter Per Haulund fra GF Forsikring.


***

Faktaboks: Svar på spørgsmål om coronavirus og rejse

Spørgsmål: Kan jeg afbestille min rejse?

Svar: Hvis du har købt rejsen hos en dansk rejseudbyder, har du ifølge pakkerejseloven mulighed for at ombooke eller få refunderet rejsens beløb, så længe Udenrigsministeriet fraråder rejser til din destination. Hvis du selv har arrangeret din rejse, har du mulighed for at få dækket tabet af din rejseforsikring, hvis du har en afbestillingsforsikring. Du har dog stadig pligt til at begrænse skaden ved at forsøge at få penge retur for allerede betalte udgifter, fx depositum på hotelbookning og refusion af flybillet.

Spørgsmål: Jeg skal først rejse til sommer, men kan jeg afbestille allerede nu?

Svar: Situationen i de enkelte lande kan ændre sig mange gange inden sommer. Som regel kan du derfor først få svar på, om din rejseforsikring dækker 14 dage før afrejse alt afhængig af Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Spørgsmål: Hvordan dækker min rejseforsikring, hvis jeg er sat i karantæne i min feriebolig?

Svar: Hvis du bliver sat i karantæne i din feriebolig i udlandet, skal du i første omgang kontakte din rejseudbyder for at høre om dine muligheder for dækning af ekstra udgifter til kost, logi og hjemrejse. Hvis du ikke kan få hjælp hos din rejseudbyder, må du forhøre dig om dækning på rejseforsikringen hos dit forsikringsselskab.

Spørgsmål: Dækker min rejseforsikring tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med karantæne?

Svar: Nej, rejseforsikringen dækker ikke tabt arbejdsfortjeneste, uanset om du er i hjemmekarantæne eller i karantæne i en feriebolig.

Kontakt:

Presse og kommunikation Rasmus Gade tlf.: +45 25 57 20 20 email: presse@gfforsikring.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gf-forsikring-opretter-coronalinje?releaseId=13589826

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu