ANNONCE

PRM / GF gør påskestatus: Corona har betydet færre skader

2. april 2020 12:36 | Af: Ritzau Info
 

FORSIKRING: I disse dage arbejder mange danskere hjemmefra, og antallet af biludflugter og legeaftaler er næsten ikke eksisterende. Det ses tydeligt på skadestallene hos GF Forsikring, der kan berette om en stor nedgang i antallet af anmeldelser af indbrud, tyveri og bilskade. Til gengæld har flere haft brug for hjælp fra rejseforsikringen.

Pressemeddelelse fra GF Forsikring

Helt konkret har GF Forsikrings kunder anmeldt 60 indbrud i perioden 12. marts til 30. marts. Det er et fald i forhold til samme periode sidste år, hvor tallet var 77. Og på bilforsikringen kan GF se det samme procentvise fald. Her er der i den omtalte periode kommet 532 færre skadeanmeldelser end sidste år. Samme tendens går igen på tyveriområdet.

Til gengæld har det kundeejede forsikringsselskab oplevet den helt modsatte tendens, når det kommer til rejseforsikring. Flere end syv gange så mange kunder har anmeldt skader til rejseforsikringen i perioden 12. marts til 30. marts sammenlignet med sidste år.

– Vi har i hele marts haft rygende travlt i vores rejseforsikringsteam. Og vi forventer faktisk ikke, at travlheden flader ud, før Udenrigsministeriet igen har åbnet op for rejser til de fleste europæiske lande, siger Per Haulund, der er skade- og policedirektør i GF Forsikring, og fortæller, at størstedelen af selskabets medarbejdere arbejder hjemmefra i øjeblikket.

– Vi har rykket rigtig mange medarbejdere hjem til dem selv i disse dage – både, dem der sidder på hovedkontoret og de mange lokale rådgivere rundt omkring i landet. Selvom vi har været nødt til at nytænke den måde, vi rådgiver vores kunder på, så synes jeg, at vores medarbejdere klarer det rigtig godt. Jeg er imponeret over, hvor hurtigt de har omstillet sig, og hvor langt de går for at yde god service til kunderne, fortæller Per Haulund.

Pas på i påsken

Påsken er traditionelt højsæson for indbrud, hvor mange danskere tager på ferie eller i sommerhus i helligdagene. Men med myndighedernes opfordring om at blive hjemme forventer GF Forsikring, at nedgangen i antallet af indbrud fortsætter.

Til gengæld står påsken ofte også på gør-det-selv-projekter og havearbejde i mange hjem. Og selvom vejret er godt, og det efterhånden kribler i fingrene hos hus- og havefolket, så råder GF Forsikring deres kunder til at være forsigtige med værktøjet, så de kan nyde påskeferien i haven og ikke på skadestuen, som i forvejen er meget belastet.

Effekt på overskudsdelingen

GF Forsikring er ejet af kunderne, og derfor er det kunderne og ikke aktionærer, der får del i overskuddet, når skaderegnskabet hvert år gøres op. Men det er endnu lidt for tidligt at sige, hvor stor effekt coronasituationen kommer til at have på størrelsen af årets overskudsdeling, som i praksis trækkes fra prisen på forsikringerne i 2021.

– Hen over året er der som regel flere udsving i vores skadestal, så der kan nå at ske meget endnu. Derudover er der mange andre usikre faktorer, som har indflydelse på vores overskudsdeling, både dem vores kunder selv har indflydelse på, og dem vi ikke selv er herrer over. Det kan fx være, hvordan vi opfører os, når Danmark igen “åbner op”, hvordan vi kører på vejene og ikke mindst antallet af skybrud og storme i løbet af sommeren og efteråret, slutter Per Haulund fra GF Forsikring.

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Rikke Lundvald tlf.: 25572040 email: rilu@gfforsikring.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gf-gor-paskestatus-corona-har-betydet-faerre-skader?releaseId=13591259

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu