ANNONCE

PRM / Giftlinjen til forældre: Gem kemien væk

12. marts 2020 13:00 | Af: Ritzau Info
 

De små børn er sendt hjem fra skole og institutioner. Det mærker man på Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, som får rigtigt mange opkald fra bekymrede forældre, der har fanget børnene med næsen i husholdningskemien. Specielt håndsprit bliver der drukket meget af derhjemme lige nu.

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

Børn smager på alt, hvad de kommer i nærheden af. Det er deres måde at opdage verden på, og det kan vi ikke lave om på. Men vi kan sørge for, at de farlige ting ikke er tilgængelige.

Under køkkenvasken og på badeværelset står eddikesyre og afløbsrens. I natbordet ligger pillerne. Og nærmest overalt står der håndsprit fremme.

Giftlinjen opfordrer derfor kraftigt forældrene til at gå en runde i boligen og få stillet de farlige ting udenfor børnenes rækkevidde i de her dage, hvor mange er hjemme med deres børn. Er uheldet ude, er man selvfølgelig velkommen til at ringe til Giftlinjen, men vi skal gøre, hvad vi kan for at undgå uheldet.

Og så en hurtigt råd fra Giftlinjen: En mundfuld håndsprit er ikke farligt. Giv barnet et glas mælk til at skylle efter med.

Yderligere oplysninger

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/giftlinjen-til-foraeldre-gem-kemien-vaek?releaseId=13589889

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu