ANNONCE

PRM / Giv afviste uddannelsessøgende studiepladser ved vinteroptaget

27. juli 2020 18:01 | Af: Ritzau Info
 

Antallet af afviste ansøgere til de videregående uddannelser er i år steget med 27 pct. Der er derfor brug for, at politikerne ser på at øge antallet af studiepladser til vinter. Der er ingen der har interesse i, at de 10.686 afviste unge skal ud og søge uaglærte jobs, på et arbejdsmarked der allerede er hårdt presset efter corona. Det mener Akademikerne, der repræsenterer 431.000 medlemmer fra de videregående uddannelser.

Pressemeddelelse fra Akademikerne

Rekordmange unge har i lyset af corona valgt at søge ind på en uddannelse. Selvom det har betydet et ekstraordinært stort optag, er der også rekordmange unge der har fået afslag. Hvis ikke de unge unge skal stille sig i en allerede lang ledighedskø, bliver politikerne allerede nu nødt til at se på, at oprette flere studiepladser til vinteroptaget. Det udtaler Akademikernes formand Lars Qvistgaard:

“Vi har en kæmpe samfundsopgave i at sørge for, at de tusinder af mennesker der har mistet deres arbejde under corona-krisen, kommer hurtigt i job igen. Der ingen der er tjent med, at den opgave bliver større af, at 10.686 afviste unge stiller sig i ledighedskøen. Slet ikke når de både har lyst og kvalifikationer til at starte på en uddannelse i stedet”.

Derfor kvitterer Qvistgaard også for, at uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe allerede nu har varslet en opsøgende vejledningsindsats for de afviste ansøgere:

“Det er et rigtig godt første skridt, at tilbyde mere vejledning til de mange unge der ikke har fået en studieplads, og jeg håber det hjælper mange unge med at finde en god plan B. Men på bagkant af den indsats, har vi brug for at sørge for at alle dem der ikke gør, ikke ender i ledighedskøen”

Det siger Lars Qvistgaard og fortsætter:

“Vi har brug for at de mange afviste unge får muligheden for at komme hurtigt i gang. Derfor håber jeg også at politikerne tager opgave på sig, og ser på at finansiere flere studiepladser til vinteroptaget”

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Kontakt:

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard: 2147 2686.

Kommunikationskonsulent Yasmin Davali: 20699236

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/giv-afviste-uddannelsessogende-studiepladser-ved-vinteroptaget?releaseId=13597271

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu