ANNONCE

PRM / ‘Giv en ged’ som kunstplakat

21. september 2020 07:20 | Af: Ritzau Info
 

Årets julehit: Den populære velgørenhedsgave ‘Giv en ged’ kan igen i år købes som kunstplakat. Denne gang med motiv af den verdenskendte danske kunstner Henry Heerup.

Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp

Plakaten er trykt i et begrænset oplag, og alle pengene går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps ‘Giv en ged’-projekter i verdens fattigste lande.

Motivet er et genoptryk af maleriet ‘Fugl i rede – hvid kat’ med tilladelse fra Heerup Museum.

“Det giver rigtig god mening at dette skønne forårsmotiv, som blev skabt i 1975 til Kofoed skole, indgår i Folkekirkens Nødhjælps kampagne,” siger Anni Lave Nielsen, museumsleder ved Heerup Museum.

“Kunstneren Henry Heerups karakteristiske og indbydende streg og motiviske udtryk findes på en lang række plakater, stickers, T-shirts, poser og meget andet i forbindelse med velgørenhed, som han synes, var vigtige at støtte op om. Sammen med en række af hans samtidige kolleger var Heerup optaget af at få kunsten ud til mange – både i form af udstillinger på arbejdspladser og ved at bruge kunsten til at fremme gode formål.”

Plakaten er trykt i høj kvalitet og kan købes i størrelsen A3 til 275 kr. plus porto.

Det er andet i år i træk, at ‘Giv en ged’ forvandles til kunstplakat. Sidste år gav kunstneren Leif Sylvester tilladelse til at genoptrykke motivet ‘Der, hvor snegræsset gror’. Det blev en stor succes og sikrede 400.000 kroner til gedeprojekter i blandt andet Malawi og Nepal.

‘Giv en ged’-kampagnen har eksisteret siden 2006 og giver danskerne mulighed for at bytte noget af gaveræset ud med velgørenhedsgaver som f.eks. geder, høns og køkkenhaver. Gaverne gives til fattige familier og er med til at sikre en fast indkomst, der både kan give mere mad på bordet og mulighed for at sende børn i skole.

Læs mere på givenged.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/giv-en-ged-som-kunstplakat?releaseId=13600327

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu