ANNONCE

PRM / Gladsaxe åbner op for udendørs besøg i plejeboliger

24. april 2020 16:47 | Af: Ritzau Info
 

Gladsaxe har nu besluttet at åbne op for, at beboerne i kommunens plejeboliger kan få besøg på udearealerne af de nærmeste pårørende, hvis de følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Sundhedsstyrelsens har netop præciseret retningslinjerne for besøgsforbuddet i landets plejeboliger. Derfor har Gladsaxe nu besluttet at åbne op for, at beboerne i kommunens plejeboliger kan få besøg på udearealerne af de nærmeste pårørende, hvis de følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at spritte hænder og holde 2 meters afstand. Samtidig er det vigtigt, at de pårørende kun kommer, hvis de er helt raske og ikke har nogen symptomer på sygdom.

– Vi ved, at både beboere og pårørende længe har savnet at kunne besøge hinanden igen. Samtidig har vi i Byrådet ønsket at finde løsninger, så snart vi fik mulighed for det. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu kan tilbyde, at vores beboere kan få besøg udendørs af deres allernærmeste pårørende. Det er et glædeligt skridt på vejen, mens vi venter på, at Folketinget bliver enige om nye retningslinjer på området. Vi har hidtil kun haft ganske få beboere, som er blevet smittet med coronavirus, og vi håber fortsat, at vi kan undgå smitte, selvom vi nu lukker op for besøg. Derfor håber jeg også, at de pårørende vil tage myndighedernes anbefalinger om hygiejne og om at holde afstand meget alvorligt, så vi fortsat kan passe rigtig godt på vores beboere, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Muligheden for udendørs besøg træder i kraft fra søndag den 26. april. Da de fleste beboere skal have hjælp for at kunne modtage besøg udenfor, og der forventes et vist pres efter lang tids savn, skal de pårørende ringe til plejeboligerne og aftale tid til besøget.

Kontakt:

Ulla Baden
Kommunikationschef
39575020 / 22765622
ulla.baden@gladsaxe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-abner-op-for-udendors-besog-i-plejeboliger?releaseId=13592346

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu