ANNONCE

PRM / Gladsaxe bliver mere og mere bæredygtig

25. juni 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Som den første kommune i Danmark valgte Gladsaxe at indarbejde FNs Verdensmål i sin overordnede strategi. Og den første opfølgning viser, at Gladsaxe er godt i gang med at transformere sig til Verdensmålskommune.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Borgerne er blevet bedre til at sortere affald, CO2-udledningen er faldet, der er plantet ca. 200 nye træer i byområder, unges brug af tobak er faldet markant og flere grønne arealer overgår til naturlig pleje og dermed øget biodiversitet. Det er blot nogle af de områder, hvor man kan se fremgang i opfølgningen.

Opfølgningen er den første, siden Gladsaxe i 2018, som den første kommune i Danmark, lancerede en overordnet strategi med afsæt i FNs Verdensmål.

– Vi har taget et stort skridt i retning mod et mere bæredygtigt Gladsaxe. De gode resultater skyldes blandt andet, at vi via partnerskaber er gået sammen med virksomheder, foreninger og borgere og andre organisationer, der også brænder for en bæredygtig udvikling, siger borgmester Trine Græse.

I strategien måles der kvantitativt på i alt 6 målsætninger og 30 indikatorer. De seks målsætninger handler både om social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og favner både unge og ældre.

Gladsaxe markerer sig globalt
Ud over de kvantitative mål indeholder afrapporteringen også en kvalitativ vurdering. I den kvalitative vurdering fremhæves blandt andet, at Gladsaxe i 2019 har markeret sig både nationalt og globalt.

Gladsaxe Skovbørnehave blev kåret som årets dagtilbud i 2019, Kong Hans Have blev fremhævet som en af de mest innovative klimaløsninger i verden ifølge den nye Cities100-rapport. Og for andet år i træk var Gladsaxe blandt de byer i verden, som scorede topkarakter i Carbon Disclosure Project, der ranglister de byer, der aktivt arbejder for at begrænse klimaforandringer.

– Det er flotte anerkendelser, vi har fået. Sammen med byer rundt omkring i verden, går Gladsaxe forrest med en bæredygtig udvikling, og det er noget, vi kan være stolte af, siger Trine Græse.

Hele opfølgningen, der består af en kvantitativ og kvalitativ del, kan findes på: https://gladsaxe.dk/kommunen/gladsaxestrategien/afrapportering

Læs mere om gladsaxestrategien på www.gladsaxe.dk/gladsaxestrategien

Kontakt:

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, telefon: 22 76 56 22 / mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-bliver-mere-og-mere-baeredygtig?releaseId=13595967

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu