ANNONCE

PRM / Gladsaxe får naturheste midt i byen

2. november 2020 11:57 | Af: Ritzau Info
 

Tre flotte naturheste blev i dag sluppet løs i Høje Gladsaxe Park. Det er hermed et af de få steder i Danmark, hvor man kan opleve naturheste, der græsser året rundt midt i et byområde.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

De tre naturheste skal leve vildt i en stor indhegning i parken, som borgerne har fuld adgang til. Hestene skal skabe en mere rig og varieret natur og samtidig give beboerne i området en masse gode oplevelser.

Der findes naturheste flere forskellige steder i Danmark, men kun ganske få steder så tæt på by og boliger som i Høje Gladsaxe Park.

– Vi er meget glade for at byde hestene velkommen til Høje Gladsaxe Park. Det klinger godt med vores ambition om at skabe en grøn, levende og klimavenlig by her i Gladsaxe og være Vild Med Vilje, som er et andet af vores projekter. Hestene hjælper nemlig både med at øge biodiversiteten og er samtidig utrolig spændende at se på, siger borgmester Trine Græse.

Hestene kommer fra Nordtyskland og er vant til at leve ude hele året og selv skaffe sig føde. De er af racen konik og ligner de vildheste, der før har levet vildt i Danmark.

En mere rig og frodig natur i parken
Det er forventningen, at hestene med deres adfærd skaber en mere rig og frodig natur i Høje Gladsaxe Park.

– Når hestene fx spiser græsset ned, får blomsterne bedre betingelser for at vokse frem. Og om vinteren gnaver de i barken på træerne og skaber så levesteder for biller og svampe. Hestepærerne er derudover mad for insekter, som igen vil være mad til fugle og padder, som vi derfor forventer at se flere af, fortæller biolog Ayla Nurkan Gretoft fra Naturteamet i Gladsaxe Kommune.

Gå en tur i hestefolden
Der er fri adgang til hestefolden, så alle kan gå en tur og se på hestene. Hestene er ikke farlige og vil naturligt holde afstand til besøgende. Besøgene i folden skal dog holde 30 meters afstand til hestene og ikke fodre dem. Hestene tilses dagligt af en dyrepasser.

Indhegningen er ca. 12 hektar og der er fire indgange til området. Både Vejdirektoratet og Københavns Kommune har lagt areal til indhegningen, så folden har fået et naturligt forløb langs stisystemet omkring naturarealet. Størstedelen af indhegningen ligger dog i Gladsaxe Kommune, som også er projektansvarlige.

FAKTA:


Rewilding
Store planteædere som heste har tidligere levet vildt i naturen i Danmark, så projektet handler på den måde om at få de naturlige processer tilbage. Det kaldes også rewilding. Fordi store planteædere som hestene har en positiv betydning på så mange dele af økosystemet, kalder man dem også for en nøgleart for biodiversiteten. Hestene, der kommer i Høje Gladsaxe Park, er af racen konik som minder om den uddøde europæiske vildhest. Læs mere om hele projektet på: www.gladsaxe.dk/naturheste

Vild med Vilje
Gladsaxe er også med i projektet Vild Med Vilje, hvor målet ligeledes er at fremme biodiversiteten i kommunen. Læs mere på www.vildmedvilje.dk/gladsaxe

Danmarks første Verdensmålskommune
Gladsaxe er Nordens første Verdensmålskommune og har indarbejdet FN’s Verdensmål i sin overordnede strategi. Læs mere på www.gladsaxe.dk/gladsaxestrategien

Kontakt:

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil 22 76 56 22 eller mail ulla.baden@gladsaxe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-far-naturheste-midt-i-byen?releaseId=13603516

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu