ANNONCE

PRM / Gladsaxe giver erhvervslivet en hjælpende hånd

16. marts 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Gladsaxe giver erhvervslivet en hjælpende hånd ved at fremrykke planlagt vedligeholdelse af kommunale bygninger og betaling af regninger til leverandører.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Gladsaxe giver ligesom København erhvervslivet en hjælpende hånd ved at fremrykke betalingen af regninger til leverandører. Derudover er kommunen nu gået i gang med at undersøge, hvor meget af den planlagte vedligeholdelse, der kan fremrykkes for at holde hjulene i gang og derigennem give coronaramte virksomheder en økonomisk hjælpende hånd.

Fremskynder vedligeholdelse
– For det første vil vi forsøge at holde gang i de bygge- og anlægsprojekter, vi allerede har i gang. Men på en måde så håndværkerne ikke har kontakt til vores svage borgere. For det andet vil vi forsøge at få fremskyndet planlagte bygge- og vedligeholdelsesprojekter, som egentlig skulle have været i gang senere. Og for det tredje så undersøger vi, om der er nogle mangler i de skoler og daginstitutioner, som nu står tomme, så vi kan få ordnet det, til gavn for både vores borgere og virksomheder, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Hjælp med at holde samfundet i gang
– Den indflydelse, det har på økonomien, når samfundet går i stå på grund af coronavirus, har store økonomiske konsekvenser for virksomhederne. Og især de mindre virksomheder er udsatte, fordi de er mere følsomme over for, når ordrerne udebliver i en periode. Derfor mener vi, at vi som kommune har en forpligtelse til at gøre, hvad vi kan, for at hjælpe vores virksomheder til at klare sig igennem krisen. Og vi opfordrer andre kommuner og regioner til at gøre det samme, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

40 mio. på vej til leverandørerne
Gladsaxe Kommune køber hvert år ind for ca. 1,6 mia. kr. Kommunen har alene inden for det seneste halvandet år handlet med i alt 6600 forskellige leverandører – både store og små. Det gælder både entreprenører, der står for vedligeholdelse af bygninger, indkøb af mad til køkkenerne i dagtilbud, skoler, institutioner og plejecentre, hjælpemidler til borgere med særlige behov, kørselsydelser, kontorartikler og meget andet. Nu og her betyder tiltaget, at Gladsaxe Kommune kan sende godt 40 mio. kr. hurtigt ud til kommunens leverandører, som kommunen normalt først ville betale inden 30 dage.

Kontakt:

For yderligere kommentarer:
Gladsaxes borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, telefon: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-giver-erhvervslivet-en-hjaelpende-hand?releaseId=13590008

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu