ANNONCE

PRM / Gladsaxe har succes med helhedsorienteret familieindsats

25. august 2020 07:51 | Af: Ritzau Info
 

Gladsaxe har i en årrække tilbudt 70 af de mest udsatte familier i kommunen en koordineret helhedsorienteret indsats på tværs af sektorer. Ny evalueringsrapport fra VIVE viser, at indsatsen betaler sig.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Indsatsen har blandt andet haft fokus på at tilbyde familierne én indgang til kommunen på tværs af sektorer for at skabe stabilitet i familiernes samlede liv – så tidligt som muligt. Evalueringen viser, at den helhedsorienterede tilgang har ført til positive resultater.

4 ud af 5 familier oplever fremgang

Evalueringen viser, at langt de fleste familier oplever en fremgang i deres situation i løbet af indsatsen. Hele 80 procent af familierne vurderer, at de er kommet tættere på de mål, de gerne vil nå. Målene kan for eksempel være, at en forælder får bearbejdet nogle dybereliggende problematikker og kommer i gang med en uddannelse eller støttet beskæftigelse.

Flere familier bliver selvforsørgende

Andelen af udsatte forældre, der er blevet i stand til at forsørge sig selv, er steget fra 40 til 65 procent i løbet af den tid, projektet har kørt. Det er især mødrene, som i løbet af indsatsen bliver selvforsørgende. Ved projektets start var en ud af fem mødre selvforsørgende, men efter to år er mere end halvdelen af mødrene i stand til at forsørge sig selv.

Kontakten med kommunen har også ændret sig for familierne undervejs. De oplever nu, at kommunen lytter til dem og har klare forventninger til dem – og de oplever det positivt, at der er én indgang til kommunen.

Børnene trives bedre

Evalueringen viser også, at børnene trives bedre. Af de børn, der har været en del af den helhedsorienterede tilgang i mindst to år, er op imod halvdelen helt sluppet ud det sociale system.

– Vi har i flere år arbejdet for at finde metoder til, hvordan vi bedst kunne hjælpe vores sårbare familier så tidligt som muligt med en helhedsorienteret indsats. For vi ved fra forskning, at jo tidligere vi får opsporet og støttet familierne, jo større chance har børnene for at klare sig godt i voksenlivet. Derfor er jeg også utrolig glad for, at vi nu kan dokumentere, at vores helhedsorienterede arbejde og tidlige indsats virker, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

70 familier har deltaget i projektet
Projektet “Helhedsorienteret indsats til udsatte familier” er en del af Gladsaxes arbejde med den tidlige indsats, så flere familier får bedre muligheder for at lykkes. Projektet har været i gang siden 2016, hvor tre medarbejdere har arbejdet med mere end 70 familier med behov for en tværgående helhedsorienteret indsats.

Evalueringen er foretaget af VIVE i samarbejde med Oxford Research. Den A.P. Møllerske Støttefond har finansieret evalueringen og har samtidig ydet støtte til videreudvikling af helhedsindsatsen undervejs i projektperioden.

Kontakt:

Borgmester Trine Græse ved kommunikationschef Ulla Baden, telefon: 22 76 56 22
Fagkonsulent Pernille Præstmose Christiansen, telefon: 26 36 99 39

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-har-succes-med-helhedsorienteret-familieindsats?releaseId=13598557

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu