ANNONCE

PRM / Gladsaxe hjælper virksomheder til grøn genstart efter coronaen

23. juni 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Torsdag den 25. juni lancerer Gladsaxe Kommune en corona-revideret erhvervspolitik ved et onlinewebinar for kommunens virksomheder. Målet er at hjælpe virksomhederne til en grøn genstart efter krisen med fokus på fremtidens bæredygtige efterspørgsel.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Corona-epidemien og nedlukningen af samfundet har ramt erhvervslivet med en usædvanlig kraft. Det gælder også i Gladsaxe. Derfor har Gladsaxe Kommune, der er hjemsted for ca. 30.000 privatansatte, som den første danske kommune givet sin erhvervspolitik et særligt corona-eftersyn med udgangspunkt i virksomhederne aktuelle behov. Alle kommunens virksomheder modtager i disse dage strategien “Grøn genstart af Gladsaxe” i e-Boks med en invitation fra borgmesteren til at deltage i en online-lancering den 25. juni. Her står borgmesteren klar til at gå i dialog med virksomhederne.

Strategien lanceres ved et onlineseminar torsdag, hvor virksomhederne har mulighed for at få en dialog med Gladsaxes borgmester Trine Græse om erhvervspolitikken og virksomhederne særlige udfordringer.

– Vi er utrolig optaget af at hjælpe vores virksomheder med at ruste sig til at omsætte krisens erfaringer til nye forretningsmuligheder. Før krisen var Gladsaxe helt i front med bæredygtighed og partnerskaber. Det skal vi fortsat være. For den grønne omstilling er blevet endnu mere aktuel nu og skaber nye muligheder for innovation af produkter og services til et fremtidigt globalt marked. Vores ønske er, at virksomhederne bruger strategien til at få øje på nye forretningsmuligheder og får mod på at række ud efter den hjælp, der er at hente lokalt og i erhvervsfremmesystemet. Budskabet er, at vi står klar til at hjælpe gennem dialog, ydelser til alle typer virksomheder og stærke, lokale partnerskaber, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Ny analyse viser, hvor skoen trykker

Gladsaxe har fået lavet en analyse, der viser, at kommunens største sektorer, medico og bygge og anlæg, er kommet sikkert gennem krisens første fase. Men også, at især eksportvirksomhederne ser ind i en usikkerhed i markedet, der kan vare i 2021-22. De sektorer, der blev hårdt ramt i kommunen, er operationel service og detail, og de har benyttet sig af statens hjælpepakker og kommunens lokale erhvervsservice.

Analysen viser desuden, at andelen af ledige i Gladsaxe Kommune er steget fra ca. 3,8 til 5,5 procent. De fleste ledige mistede jobbet i de første 2-3 uger af krisen. Fra slutningen af april og frem til 1. juni har antallet af ledige været relativ stabilt. Men det kan ændre sig, når lønkompensationspakkerne udfases. I første fase har ca. 1800 medarbejdere i Gladsaxe været på lønkompensation, svarende til 8,6 procent af kommunens lønmodtagere. Andelen af lønkompenserende medarbejdere i Gladsaxe er lidt lavere end landsgennemsnittet.

– Analysen viser, at Gladsaxe er i fuld gang med at komme sig over krisen, og vi er fortsat en robust erhvervskommune. Det skaber et godt afsæt for at se fremad og sikre, at vi som lokal erhvervsservice skaber de bedste rammer for virksomhedernes genstart, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Et kig i krystalkuglen

Økonomiudvalget godkendte den 16. juni et tillæg til kommunens erhvervspolitik, “Grøn genstart af Gladsaxe”. Her omsættes resultaterne af Iris Groups analyse af krisens konsekvenser til et kig ind i krystalkuglen for kommunens største sektorer, som er industri og produktion, bygge og anlæg, operationel service og detailhandel og service, samt iværksættere som en gruppe virksomheder, der på tværs af brancher er hårdt ramt af krisen.

– Selv om meget er usikkert og nye bølger kan ramme, så har Gladsaxe alt det, der skal til for at være i front med en genstart, der bidrager til at skabe en “ny normal”, hvor væksten både tager hensyn til økonomi, mennesker og miljø, siger Trine Græse.

Genstarts-strategien sætter retning for kommunens største brancher og de nystartede virksomheder og er derfor helt i front i forhold til den brede klimaaftale, som netop er faldet på plads:

  • Grøn genstart af industri og produktion
  • Grøn genstart af bygge og anlæg
  • Grøn genstart af operationel service
  • Grøn genstart af detailhandel og service
  • Grøn genstart af iværksættere

Krisen var en mavepuster

Et eksempel er innovationsvirksomheden Move Innovation fra Søborg.

– Vi blev hårdt ramt, da kunderne skar innovation fra og udsatte investeringer, for at klare dagligdagen. Vi hjemsendte medarbejdere og måtte desværre afskedige. Men der er også kommet nye muligheder bl.a. i spændingsfeltet mellem hygiejne og teknologi. Det område er nu i vækst hos os. Vi håber på at have indhentet corona-nedgangen i løbet af 2021-2022, siger Jørgen Ole Kjær, CEO, Move Innovation, og medlem af Gladsaxe Erhvervsråd.

En af kommunens store industrivirksomheder, Alfa Laval, har også mærket krisen:

– Vi har mærket konsekvenser af corona direkte. Den begrænsede mulighed for at rejse har medført en øget aktivitet i vores afdeling for digitale løsninger, der kan understøtte vores interne dialog og salg online. Vores digitale udvikling er accelereret på grund af corona – og så er den mindre rejseaktivitet jo et første skridt mod vores nye ambition om at være en C02-neutral industrivirksomhed allerede i 2030, siger Per Lund Hansen, administrerende direktør i Alfa Laval Søborg.

Den bæredygtige chokoladeiværksætter, der vandt Gladsaxe Erhvervspris i 2018, har også fået en mavepuster af krisen:

– Jeg mistede kunder i et snuptag og måtte sige farvel til alle mine ansatte. Min revisor har hjulpet med hjælpepakker og jeg har fået gang i onlinesalg. Det er en mavepuster, men jeg kommer igen med min bæredygtige chokolade, siger Mark Hermann, direktør, Mark Hermann Chocolate.

Læs mere om “Grøn genstart af Gladsaxe” her

Kontakt:

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, telefon: 22 76 56 22 / mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen, telefon: 23 36 44 56 / mail: frelud@gladsaxe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-hjaelper-virksomheder-til-gron-genstart-efter-coronaen?releaseId=13595787

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu