ANNONCE

PRM / Gladsaxe nedbringer CO2 og trafik med ny indkøbspolitik

23. november 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Der er skruet op for de grønne ambitioner med Gladsaxes nye indkøbspolitik, og antallet af vareleveringer til kommunen er allerede mere end halveret på en række områder. Det betyder både mindre CO2 og trængsel på vejene.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Tidligere i år vedtog Gladsaxe Byråd en ny indkøbspolitik, der understøtter FN’s verdensmål og sikrer bæredygtighed i alle kommunens indkøb. Gladsaxe Kommune er allerede godt i gang med at omsætte indkøbspolitikken til praksis – bl.a. ved at nedbringe antallet af leveringer til kommunens forskellige institutioner.

Leveringer mere end halveret
Siden vedtagelsen af den nye indkøbspolitik har Gladsaxe Kommune systematisk undersøgt, hvilke leverandører der oftest leverer varer til kommunen. Her er det allerede lykkedes at indgå de første aftaler, som mere end halverer leveringerne af forbrugs-, rengørings- og kontorartikler fra bestemte leverandører.

– Der er jo stort set transport i alt, hvad vi køber, uanset om det er varer eller tjenesteydelser. Og derfor er færre leveringer og mindre kørsel et vigtigt værktøj til at sikre bæredygtighed i vores indkøb. Det giver os mulighed for at gå foran og yde et vigtigt bidrag til, at både CO2-udledningen og trængslen på vejene bliver reduceret i Gladsaxe, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Det er dog ikke nogen nem opgave at nedbringe antallet af leveringer. Det kræver nemlig, at Gladsaxe Kommune selv finder frem til de løsninger, som både giver mening for de enkelte institutioner og er mulige for leverandørerne at efterleve.

Næste skridt – fossilfri levering
Gladsaxe har nået en 40 procents CO2-reduktion sammenlignet med 2007, ligesom kommunen netop er kommet med på listen over de 88 byer i verden, som gør mest for klimaet – for tredje gang i træk. Og i Gladsaxe fortsætter arbejdet for at indfri de grønne ambitioner.

Lige nu er kommunen nemlig godt i gang med at se nærmere på, hvordan antallet af leveringerne i forbindelse med køb af legetøj, hobby- og beskæftigelsesmaterialer kan nedbringes.

– Gladsaxe køber ind for ca. 1,6 mia. kr. om året, og derfor skal vi netop bruge vores indkøb til at påvirke markedet i en mere bæredygtig retning. Det betyder også, at vi kommer til at gå skridtet videre og fokusere på leverandørernes transportformer, så vi kan komme i retningen af fossilfri levering, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Gladsaxe er Nordens første verdensmålskommune og arbejder strategisk med bæredygtig omstilling. Målet med den nye indkøbspolitik er at sikre miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed i samtlige af Gladsaxe Kommunes indkøb.

Læs mere om Gladsaxe Kommunes indkøbspolitik her.

Kontakt:

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil 22 76 56 22 eller mail ulla.baden@gladsaxe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-nedbringer-co2-og-trafik-med-ny-indkobspolitik?releaseId=13604699

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu