ANNONCE

PRM / Glædeligt at ny regering forpligter sig til bedre uddannelser

26. juni 2019 13:16 | Af: Ritzau Info
 

S, SF, R og Ø er blevet enige om et fælles forståelsespapir, der retter op på nogle af de værste elementer i den forrige regerings uddannelsespolitik. Nu skal skuden vendes for alle unge, så vi kan få en ny retning for uddannelsespolitikken.

Pressemeddelelse fra Akademikerne

Med partiernes nye aftalepapir bliver der taget de første skridt hen imod et uddannelsessystem, der fokuserer på at hæve kvaliteten og få alle med, og tidligere forsøg på SU-forringelser er erstattet med ambitionen om lige adgang til uddannelse, uanset social baggrund. Nu skal de gode takter udmøntes i konkrete forbedringer. Efter at have læst den aftale, der skal danne grundlag for en ny socialdemokratisk regering, siger Akademikernes formand Lars Qvistgaard:

“Jeg er rørende enig med S, SF, R og Ø, når de skriver, at fri og lige adgang til uddannelse er en grundpille i det danske velfærdssamfund. Derfor er jeg også glad for, at partierne med løftet om at skrotte uddannelsesloftet, omprioriteringsbidraget og sikre uddannelse til de tusinder af unge, der i dag ikke får en uddannelse, tager de første skridt mod et uddannelsessystem, der løfter alle unge og sikrer kvalitet på alle uddannelsesniveauer”

Lars Qvistgaard fortsætter:

“Min generation har på rigtig mange punkter forsømt vores forpligtelse over for de yngre generationer. Det skal vi have gjort op med nu. Derfor noterer jeg mig, at det nye politiske flertal er klar til at sætte en ny uddannelsespolitisk kurs, så de næste generationer kan se frem til at få de samme muligheder, som min generation har haft. Det kræver mere end bare at fjerne de største uddannelsespolitiske brølere. Det kræver reelle investeringer i både uddannelse og forskning”

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Akademikerne varetager interesser for 400.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Kontakt:

Chefkonsulent Jens Alkjær tlf.: 2249 5856 email: jal@ac.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/glaedeligt-at-ny-regering-forpligter-sig-til-bedre-uddannelser?releaseId=13575970

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu