ANNONCE

PRM / Gode initiativer for SMV’er, men en stor gruppe mangler stadig

18. marts 2020 14:28 | Af: Ritzau Info
 

SMVdanmark er glad for, at regeringen nu kommer med initiativer, der i højere grad er målrettet de små og mellemstore virksomheder, men vi er ikke i mål endnu – der stadig en stor gruppe virksomheder, der ikke får hjælp, konstaterer vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

Pressemeddelelse fra SMVdanmark

“SMVdanmark vil gerne kvittere for regeringens udmelding om, at de vil gøre hvad som helst for at holde hånden under Danmarks små og mellemstore virksomheder,” lyder det fra Jakob Brandt, der er vicedirektør i hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder i Danmark, SMVdanmark.

“Vi er rigtig glade for, at regeringen forstår alvoren, har lyttet og nu kommer med forslag, der sidestiller de selvstændige små virksomhedsejere med lønmodtagere. Det er kun rimeligt, at de små selvstændige også får en kompensation på 23.000 kr. og at virksomheder i de mest udsatte brancher får en hjælpende hånd til at dække deres faste udgifter,” siger han

Han konstaterer, at de initiativer vil holde hånden under virksomhederne i det næste stykke tid og modvirke konkurser.

Ikke i mål endnu

Men der er malurt i bægeret – og den går på, hvor hjælpen er til de virksomheder med mere end 10 ansatte, som ikke kan gøre brug af tidligere hjælpepakker. Som det er lige nu, er der ikke nogen hjælp til ejeren og direktøren i de personligt ejede virksomheder med mellem 10 og 50 ansatte.

“Bare fordi man har mere end 10 ansatte, så skal man jo stadigt betale mad, børnepasning og husleje. Og det er et stort problem når ordrebogen er tom. Jeg vil gerne appellere stærkt til, at de politikere, der er på vej til forhandlinger netop nu, sørger for at få alle med. Både af hensyn til den enkelte virksomhedsejer, men også for at sikre, at hjulene i økonomien bliver ved med at dreje. Det er helt afgørende for, at sundhedskrisen ikke også bliver en finanskrise,” siger Jakob Brandt.

Kæmpe pres på likviditeten i SMV’er

Han peger på, at likviditeten allerede nu er presset – og at dagens initiativer, derfor ikke kan og må stå alene:

“SMV’erne er presset på deres likviditet. Vores seneste måling blandt SMV’erne viser, at de fleste (57 pct.) ikke ved, hvor de står økonomisk. Men blandt den fjerdedel, der ved det og oplever problemer, forventer 41 pct. gå konkurs indenfor 5 uger og 70 pct. at gå konkurs indenfor 9 uger. I den sammenhæng har udskydelse af næste skatte- og momsbetaling ikke stor effekt. For hvis ordrebogen er tom, så er der ingen midler at betale skat og moms af,” siger Jakob Brandt.

SMVdanmark anbefaler, at SKAT tilbagebetaler de selvstændige og virksomhedernes seneste skatte- og momsindbetaling, mod at de står som en fordring hos SKAT til 0 pct. i rente.

“Det kan hjælpe med at tage presset af virksomhederne,” siger Jakob Brandt.

Kontakt:

Kommunikationschef i SMVdanmark Jon Arskog tlf.: 61 96 39 99 email: arskog@SMVdanmark.dk

Vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt tlf.: 24 25 27 27 email: brandt@smvdanmark.dk

Cheføkonom Mia Amalie Holstein tlf.: 53 55 71 77 email: holstein@smvdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gode-initiativer-for-smver-men-en-stor-gruppe-mangler-stadig?releaseId=13590177

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu