PRM / Gode takter i nyt udspil – men hold fingrene fra beløbsgrænsen

3. oktober 2018 17:03 | Af: Ritzau Info
 

Nyt udspil om udenlandsk arbejdskraft fra regeringen vil gøre op med administrativt bøvl. Og det er godt, siger formand for HK, Kim Simonsen. Men politikerne gør klogt i at lade være med at sænke beløbsgrænsen, understreger han.

Pressemeddelelse fra HK/Danmark

Regeringen fremlagde onsdag sit nye udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Og det rummer flere positive elementer, lyder reaktionen fra HK’s formand Kim Simonsen. Hvis man vel at mærke ser bort fra regeringens planer om at sætte beløbsgrænsen til 27.500 kr. om måneden.

– Forslaget om at sænke beløbsgrænsen bør tages af bordet med det samme. Det siger sig selv, at lavere løn ikke er vejen frem, hvis man vil gøre sig håb om at lokke den kvalificerede arbejdskraft, der er brug for, til Danmark. Så lad os hellere fokusere på de gode elementer i udspillet.

HK-formanden roser regeringen for at sætte ind mod de administrative benspænd, virksomheder kæmper med, når de vil hente arbejdskraft ind fra udlandet.

– Arbejdsgivere skal ikke slås med unødigt bureaukrati, når de henter en medarbejder ind udefra. Den ambition deler vi med regeringen.

Forslagene i det nye udspil tæller en forbedring af den positivliste, som man kan bruge i landets regioner, til at hente arbejdskraft i lande uden for EU. Nu vil arbejdsmarkedets parter selv kunne godkende, at der hentes specifikke faggrupper til regionen i en periode. Og det hilser Kim Simonsen velkomment.

– Det giver rigtig god mening at styrke positivlisten, for den tager udgangspunkt i efterspørgslen i erhvervslivet og vil åbne døre for, at brancher med særlig mangel på arbejdskraft vil kunne hente præcis den type specialiserede medarbejdere, de har brug for, siger formanden og tilføjer:

– Jeg ser frem til at finde ud af, hvordan forhandlingerne spænder af. Og i HK står vi klar til at byde ind med indspark til, hvordan vi får sikret en fortsat rimelighed og samtidig ryddet administrativt bøvl af vejen.

Kontakt:

Kommunikationschef
Søren Gisselmann
Telefon: 3330 4895

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gode-takter-i-nyt-udspil-men-hold-fingrene-fra-belobsgraensen?releaseId=13561692

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu