ANNONCE

PRM / Godt nyt for fynske elbilister: Clever vil etablere flere end 600 ladepunkter på Fyn de næste fem år

28. oktober 2020 09:07 | Af: Ritzau Info
 

Ladeoperatøren Clever har meldt ud, at de inden udgangen af 2025 vil etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele Danmark. Flere end 600 af dem bliver placeret på Fyn, og det er godt nyt for de fynske elbilister, der dermed får et attraktivt supplement til hjemmeopladningen.

Pressemeddelelse fra Clever

Fyn er et trafikalt knudepunkt i Danmark, og derfor er det vigtigt med gode lademuligheder på øen, hvis danskerne skal tage elbilen til sig. Det er budskabet fra Danmarks største ladeoperatør, Clever, der vil etablere over 600 nye, offentlige ladepunkter på Fyn og omkringliggende øer inden udgangen af 2025. Udmeldingen er en del af en større plan, der skal sikre flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet over de næste fem år.

“Fyn har været et af de steder i Danmark, hvor man med rette kunne ønske sig flere ladepunkter til elbilerne. Det laver vi om på nu ved at sætte over 600 nye, offentlige ladepunkter op til gavn for både de mange fynboer, der er skiftet eller overvejer at skifte fossilbilen ud med en elbil, men selvfølgelig også for dem, der kører på tværs af Fyn, når de rejser mellem landsdelene,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Meldingen fra Clever kommer samtidig med, at der på Christiansborg i øjeblikket forhandles om fremtiden for elbiler i Danmark.

“Med meldingen her vil vi gerne betrygge politikerne i, at infrastrukturen nok skal komme i hele landet – også her på Fyn, hvor efterspørgslen på lademuligheder vokser. Markedet har allerede fuld fart på, og vi er blot én aktør blandt mange. Hvis man på Christiansborg fokuserer på at sikre billige elbiler og lave elafgifter på opladningen, så skal markedet nok stå for infrastrukturen. Den tilgang er nøglen til en effektiv omstilling til elbiler,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Hjemmeopladning er en vigtig del af løsningen på Fyn

Med etableringen af de over 600 nye, offentlige ladepunkter vil der være mere end otte gange så mange ladepunkter på Fyn ved udgangen af 2025 sammenlignet med i dag. Og selvom de nye ladepunkter vil være vigtige for de fynske elbilister, så er de offentlige lademuligheder kun en del af Clevers plan for, hvordan man sikre effektiv ladeinfrastruktur på øen.

“De offentlige ladepunkter er selvfølgelig vigtige, men når det kommer til at sikre fynboerne de bedst mulige lademuligheder, så er hjemmeopladning faktisk endnu vigtigere. Mange fynboer bor i boliger, hvor det er muligt at installere en ladeboks derhjemme, og det er for rigtig mange en attraktiv løsning. Med en ladeboks i carporten eller indkørslen kan man lade, mens bilen står parkeret. Samtidig kan intelligente og opkoblede ladebokse sørge for, at der lades, når der er overskud af vedvarende energi og strømmen er billigere. Det kommer den enkelte dansker til gode, og samfundet i det hele taget,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Fakta:

  • Clever har i dag opsat omkring 70 offentlige ladepunkter på Fyn. Clevers ambition om flere end 600 nye, offentlige ladepunkter på Fyn ved udgangen af 2025 svarer altså til mere end en otte-dobling.
  • Clevers investering vil føre til nye lynladepunkter, nye normalladepunkter og nye hurtigladepunkter i regionen.
  • Normal- og hurtigopladning er op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.
  • Clever er Danmarks største ladeoperatører. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Kontakt:

Head of Communications & Public Affairs Henrik Skyggebjerg tlf.: +4560169714 email: hs@clever.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/godt-nyt-for-fynske-elbilister-clever-vil-etablere-flere-end-600-ladepunkter-pa-fyn-de-naeste-fem-ar?releaseId=13603199

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu