ANNONCE

PRM / Grænseåbninger hjælper samfundet på vingerne igen

18. juni 2020 11:54 | Af: Ritzau Info
 

Regeringens genåbning af grænserne til en lang række lande og en lempelse af rejserejserestriktionerne giver nyt håb til både luftfart-, turisme- og rejsebranchen. Men der er fortsat behov for særlig støtte til fx luftfarten, hvor fyringerne alene i SAS forventes at koste op mod halvdelen af de ansatte HK’ere jobbet, understreger HK Privats formand Simon Tøgern.

Pressemeddelelse fra HK Privat

Det bliver mødt med stor glæde i HK Privat, at regeringen nu er klar til at åbne grænserne til en lang række lande, hvor corona-smitten er på et acceptabelt niveau.

– Jeg er meget glad for, at vi nu igen kan få flyene på vingerne. Det rammer hele samfundet, når grænserne er lukket, og det har store økonomiske såvel som personlige omkostninger for alle, der arbejder i erhverv, der afhænger af fx lufthavnene som kritisk infrastruktur, siger Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat og tilføjer:

– Jeg ærgrer mig selvsagt over, at der er sket fyringer, som formentlig kunne være undgået. Samtidig har rejsebranchen på grund af udmeldingen fra regeringen om først at åbne efter d. 31. august, allerede aflyst og refunderede 10.000-vis af rejser for flere milliarder kroner, men nu må vi se fremad.

Anja C. Jensen er blandt andet næstformand for de mange HK’ere, der er ansat i luftfarten, og alene i SAS regner man med, at op mod halvdelen af HK’erne vil blive opsagt i slutningen af denne måned. Grænseåbningen og de ændrede rejserestriktioner giver dog et lille håb om bedring for branchen, men graden af optimisme afhænger også af, hvad den varslede luftfartspakke, kommer til at indeholde.

– Vi ser ind i en branche, hvor det vil tage lang tid at rejse sig igen, og mange af de job, der er i lufthavnene i dag, vender formentlig ikke tilbage inden for en overskuelig fremtid. Derfor er den luftfartspakke, som regeringen varslede tidligere på ugen, også helt essentiel i ligningen.

HK Privat sendte i starten af ugen sammen med DI Transport, 3F Transport, FPU og Dansk Luftfart et SOS fra netop luftfarten til beskæftigelsesministeren, erhvervsministeren, finansministeren og transportministeren.

Kontakt:

Næstformand i HK Privat Anja C. Jensen tlf.: 60183331 email: anja.c.jensen@hk.dk

Presseansvarlig Tina Mellergaard Jensen tlf.: 42722378 email: tina.mellergaard@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/graenseabninger-hjaelper-samfundet-pa-vingerne-igen?releaseId=13595561

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu