ANNONCE

PRM / Grønt lys til flytning af Rødvig station

3. december 2020 14:13 | Af: Ritzau Info
 

Regionsrådet har i dag godkendt aftalen om at flytte Rødvig station. En flytning betyder en helt ny station, som giver pendlere bedre adgang til den kollektive transport. Det gamle stationsareal skal udvikles til glæde for borgerne i Stevns.

Pressemeddelelse fra Region Sjælland

Den nye Rødvig Station bliver placeret mere centralt. Det er forventningen, at den øgede tilgængelighed styrker passagertallet og udviklingen af den kollektive transport. Den nye station skal således skabe værdi lokalt og regionalt for borgerne.

Den nye placering er kommet gennem et samarbejde mellem Region Sjælland, Stevns Kommune og Lokaltog A/S, der formelt får ansvaret for opførelsen af den nye station.

– Det er helt afgørende, at vi får styrket og udviklet den kollektive transport i Region Sjælland. Ved at gøre stationerne mere tilgængelige for vores borgere og pendlere, gør vi det mere attraktivt og derved muligt at øge passagertallet. Samtidig kan det gamle stationsområde udvikles til glæde for byens borgere og turister. Det er bare en ekstra fjer i hatten, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, der er glad for aftalen og samarbejdet med kommunen og Lokaltog A/S.

Den nye station i Rødvig skal ifølge aftalen gennemføres i forbindelse med den forventede renovering af Østbanen. Regningen på i de alt 22,65 millioner kroner deler Stevns Kommune og Region Sjælland ligeligt, mens Lokaltog bidrager med værdien af den gamle station.

Region Sjællands andel af regningen svarer til de forventede besparelser på driften og flere passagerer på Østbanen.

Skår i glæden

Østbanen er for mange pendlere i Stevns-, Faxe- og Køge Kommune den kollektive hovedfærdselsåre. Den gør det muligt at komme til og fra arbejde og uddannelse. Desværre er skinnerne i dag så slidte, at tog på strækningen allerede kører for nedsat hastighed.

– Hvis ikke der hurtigt fra statens side bliver tilvejebragt økonomi til at renovere skinnerne på strækningen, er der risiko for, at vi om få år må dreje nøglen om på Østbanen. Vi har brug for en hånd fra Christiansborg. Hvis vi ikke får det, giver det ikke mening at opføre den nye station i Rødvig. Det giver skår i glæden, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Selvom der nu er banet politisk vej, afhænger opførelsen af en ny Rødvig station af hele Østbanens renovering. Sporrenoveringen koster 510 millioner kroner. En pris Region Sjælland ikke kan dække med de nuværende tildelte midler til området, og som staten indtil videre ikke har givet tilsagn om at betale.

Kontakt:

Regionsrådsformand Heino Knudsen tlf.: 51 14 54 96 email: heikn@regionsjaelland.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gront-lys-til-flytning-af-rodvig-station?releaseId=13605353

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu