PRM / Grønt topmøde i København: Tiltrækker flere lande end forventet

5. oktober 2018 08:01 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Danmarks grønne topmøde den 19.-20. oktober, P4G, tiltrækker statsledere- og regeringschefer, topledere fra nogle af verdens største virksomheder, repræsentanter fra civilsamfund, investorer og unge iværksættere fra mere end 50 lande, og det er ifølge udviklingsminister Ulla Tørnæs flere end forventet.

“I regeringen er vi meget tilfredse med den enorme interesse på tværs af kontinenter, sektorer og generationer. Der kommer deltagere fra flere lande, end vi havde forventet. P4G-topmødets fokus på handling og konkrete løsninger taler til alle på tværs af kontinenter, sektorer og generationer, siger Ulla Tørnæs

Nederlandenes premierminister Mark Rutte, Sydkoreas præsident Moon Jae-in og Vietnams premierminister Nguyá”?n Xuân Phúc er foreløbigt de stats- og regeringschefer, der har meldt deres ankomst.

Paul Polman, CEO i verdens største fødevareproducent, Unilever, stiller op sammen med CEOs og andre topfolk fra globale virksomheder som IBM, Siemens, Dell Technologies, Econet, Rabobank, Hanwha Q Cells, Alibaba, NCC og de største danske virksomheder som Mærsk, Novozymes og Rockwool.

Der kommer borgmestre og viceborgmestre fra millionbyer som Paris, Seoul, Tokyo, Guilin, Taiyuan og Medellín, direktører fra internationale organisationer og P4G-partnere som World Economic Forum, bynetværket C40 og GGGI samt udviklingsbanker som African Development Bank, men også verdens største private kapitalforvalter BlackRock.

Endelig deltager også unge iværksættere og studerende på selve topmødet fra P4G-partnerskabslande som Sydkorea, Kenya og Etiopien, der bidrager til konkrete løsninger på klimaudfordringer og andre globale problemer som plastik i havene, overforbrug af ressourcer, vandmangel, og fødevaresikkerhed.

“Vi har fokus på løsninger, der sigter på at leve op til FN’s verdensmål og Klimaaftalen fra Paris, der opstiller, hvad vi skal nå, men ikke hvordan vi kommer i mål. Det er til gengæld fokus for det grønne topmøde i København. Det handler mere om outcome i forhold til konkrete løsninger, end om sluttekst,” siger Ulla Tørnæs.

Netop P4G’s fokus på konkrete løsninger fremhævede statsminister Lars Løkke i sin åbningstale i Folketinget. Her sagde han blandt andet, at P4G vil samarbejde om udskiftning af dieselbusser med el-busser i Mexico City, São Paulo, Medellín og Santiago. Byer, som tilsammen har næsten 30 millioner indbyggere.

Statsministeren fremhævede, at grønne løsninger skal bredes ud til hele verden. I en skala, hvor de virkelig batter.

Kontakt:

Presserådgiver Marie Dørup Olesen tlf.: +4561979020 email: mardor@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gront-topmode-i-kobenhavn-tiltraekker-flere-lande-end-forventet?releaseId=13561863

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu