ANNONCE

PRM / Grossist gearer op til elbil-boom

17. februar 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller har gjort klar til at hjælpe installatører og teknikentreprenører med at få del i markedet for lademateriel og -installationer.

Pressemeddelelse fra Lemvigh-Müller A/S

El-biler kan stå lige foran et gennembrud, der kan vende op og ned på markedet og betyde, at langt flere danskere vil få behov for at lade deres el- eller opladningshybridbil op derhjemme eller ved en offentlig ladestander. Derfor har Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, styrket sit produktprogram inden for materiel til privat og offentlig elbil-opladning.

Vil hjælpe elinstallatører
“Både inden for rene elbiler og opladningshybrider kommer der flere og flere attraktive og konkurrencedygtige modeller til. Vi tror på, at 2020 kan blive året, hvor danskerne for alvor tager elbiler og opladningshybridbiler til sig. Derfor vil vi gerne hjælpe elinstallatørerne og teknikentreprenørerne med at få del i det marked, der opstår, når de nye, grønne bilejere skal have ladet deres køretøjer op,” siger Jesper Lund Andersen, kategorichef for elmateriel hos Lemvigh-Müller.

Stål- og teknikgrossisten har forberedt sig på øget eldrift i den danske bilpark ved at opbygge et bredt leveringsprogram af ladestandere fra producenterne ABB og Schneider Electric. Det dækker alt fra den vægmonterede enkeltlader til parcelhuset til dobbelte højkapacitetsladere til væg- eller terrænmontering i store parkeringsanlæg eller -huse. Dertil kommer kabler, testudstyr og andet tilbehør.

Tror på stærk vækst i elbilsalg
Sidste år aflyste regeringen og en række støttepartier en planlagt afgiftsforhøjelse på elbiler. Det har sammen med kommende krav om obligatorisk opstilling af ladestandere i forbindelse med etablering af parkeringspladser af en vis størrelse været med til at overbevise Lemvigh-Müller om, at det er nu, efterspørgslen på lademateriel kommer.

Men selv uden de omstændigheder, tror Jesper Lund Andersen på stærk vækst for elbiler og dermed også lademateriel.

“Der er grundlæggende en stærk bevidsthed om bæredygtighed, også i den individuelle transport. Og med de mange nye elbiler, der er på vej på markedet, vil langt flere danskere kunne finde en, der passer til deres behov og smag. Vi tror på, at de, der har mulighed for det, vil foretrække den forsyningssikkerhed, der ligger i at kunne oplade deres bil derhjemme frem for at lede efter de stadig relativt få offentlige ladestandere,” siger Jesper Lund Andersen.

En ny undersøgelse fra arbejdsgiverorganisationen TEKNIQ viser blandt andet, at netop adgang til opladning er et af de aspekter, som optager danske bilister allermest i forhold til at skifte fra brændstof til el. 31 procent af de 2000 adspurgte i TEKNIQs undersøgelse svarer, at de vil afvente bedre opladningsmuligheder, inden de vil skifte til elbil.

Gruppetavle klar til ladestander
Ud over at styrke sit program af ladestandere har Lemvigh-Müller udviklet en færdigmonteret boliggruppetavle, der er forberedt for tilslutning af en ladestander til elbil.

“En eksisterende gruppetavle i enfamilieboliger vil ofte ikke være dimensioneret til, at den kan udbygges med en sikringsgruppe til en ladestander. Vores færdigmonterede tavle gør det let at opgradere installationen til elbilopladning. Samtidig får beboerne en mere tidssvarende elinstallation med indbygget transientbeskyttelse,” siger Jesper Lund Andersen.

Kontakt:

Kommunikationsmedarbejder Kim Betak Pedersen tlf.: 3695 5352 / 2169 3530 email: kibp@lemu.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/grossist-gearer-op-til-elbil-boom?releaseId=13588134

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu