PRM / Guide: Beskyt dig og din virksomhed mod cyberangreb

30. august 2018 10:12 | Af: Ritzau Info
 

Cyberkriminalitet har siden internettets udbredelse været et stort problem, ikke blot i Danmark, men i hele verden. Derfor har Mikonomi.dk udarbejdet en informativ infografik, der forklarer, hvordan du sikrer dig selv som privatperson og din virksomhed mod cyberkriminalitet.

Pressemeddelelse fra Mikonomi.dk

Torsdag den 30. august 2018 udgav Center for Cybersikkerhed en rapport, der beskriver cyberkriminalitet som værende høj i finanssektoren. Yderligere er deres vurdering, at truslen for cyberangreb særligt mod Danmark er meget høj. Den finansielle sammenligningstjeneste, Mikonomi.dk, har i den forbindelse udviklet en informativ infografik med formålet om at guide privatpersoner samt virksomheder til at opnå økonomisk sikkerhed mod eventuelle cyberangreb.

3 ud af 4 danske virksomheder rammes af IT-angreb

Undersøgelser viser, at ca. 3 ud af 4 virksomheder i Danmark rammes af IT-angreb. Desværre er mange virksomheder ikke ordentligt forberedt, hvis uheldet skulle være ude, og det kan i sidste ende koste dem mange penge. Faktisk har hver 10. virksomhed i Danmark omkostninger på over en million kroner pga. cyberkriminalitet. Det er derfor en god ide, for virksomheder såvel som privatpersoner, at beskytte sig selv mod cyberkriminalitet.

Danmarks nabolande er bedre beskyttet mod IT-angreb

I en rapport fra 2017 ender Danmark på en 34. plads, når det kommer til, hvor godt vi er beskyttet mod et cyberangreb. En 34. plads ud af 165 lande er umiddelbart ikke til at klage over. Ses der kun på vores nabolande ender vi dog på en sidsteplads. Norge, Finland, Tyskland og Sverige ligger på henholdsvis på en 11., 16., 17., og 24. plads.

Vil du læse mere om, hvordan du sikrer dig selv økonomisk mod et cyberangreb? Læs Mikonomi.dks guide om dette her: Økonomiske konsekvenser ved cyberkriminalitet.

Kontakt:

Kommunikationsansvarlig Camilla Kruuse tlf.: +45 38 41 03 08 email: ck@mikonomi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/guide-beskyt-dig-og-din-virksomhed-mod-cyberangreb?releaseId=13435984

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu