ANNONCE

PRM / Guldborgsund-bibliotekernes nye program i nyt format

20. november 2020 08:12 | Af: Ritzau Info
 

I dag udkommer bibliotekets nye arrangementsprogram – denne gang i et nyt format i form af en programflyer.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Er du bekendt med Guldborgsund-bibliotekernes arrangementsprogram, vil du nok kigge en ekstra gang, nĂĄr du ser det nye program. Arrangementsprogrammet har i den grad undergĂĄet en forvandling og er i stedet blevet til en programflyer.

“Vi synes, at tiden er moden til at komme væk fra de mange sider papir, som arrangementsprogrammet, som vi kender det, er, og i stedet tænke mere bæredygtigt ved at reducere de mange sider til Ă©n skarp flyer med et lille udvalg af de mange arrangementer, biblioteket har at byde pĂĄ”, fortæller leder af Bibliotek & Borgerservice Charlotte Møller og fortsætter:

“Programflyeren er tænkt som en appetitvækker, der gerne skulle lede folk over pĂĄ hjemmesiden for at finde flere informationer – bĂĄde om det arrangement, der har fanget deres opmærksomhed pĂĄ flyeren, men ogsĂĄ for at fĂĄ det store, forkromede overblik over, hvad de ellers kan opleve pĂĄ biblioteket, fortæller hun.

Bæredygtig vision
Visionen er en mere bæredygtig løsning ved at lægge størstedelen af informationerne tilgængelige online. På flyeren, som naturligvis er trykt på miljøvenligt papir, er der desuden en såkaldt QR kode, som sender dig direkte ind på oversigten over arrangementer på guldbib.dk, hvis du scanner den med kameraet på din smartphone.

Da det er en stor reduktion fra et mangesidet program til en flyer, vil flyeren udkomme flere gange årligt. Fra tidligere at udkomme med et efterårs- og forårsprogram i august og december, udkommer programflyeren i stedet fire gange om året, hvor den følger de forskellige årstider. Dvs. at den netop udkomne vinterflyer gælder for december, januar og februar. Næste flyer er et udvalg af forårsarrangementerne og forventes at udkomme sidst i februar med programstart i marts. Blandt andet også for at biblioteket kan agere endnu mere agilt og tilbyde aktuelle arrangementer, når der er behov for dem.

“Verden ændrer sig jo hele tiden og pludselig er der et nyt emne, der rør sig. Er der noget, der optager befolkningen som fx Corona, Black lives matter, #Metoo eller lignende, vil vi som bibliotek gerne kunne tilbyde viden om det, mens det er højaktuelt, og det vurderer vi, at der er bedst mulighed for, hvis vi ikke skal lægge program for et halvt ĂĄr ad gangen. Derfor vil brugerne ogsĂĄ opleve, at der kontinuerligt vil dukke nye, aktuelle arrangementer op pĂĄ vores hjemmeside og Facebookside”, fortæller Charlotte Møller.

Selvom vi befinder os i vintersæsonen, kan det godt være, at der allerede nu så småt vil ligge arrangementer for forårssæsonen på hjemmesiden. Arrangementerne bliver nemlig lagt op, efterhånden som de kommer i hus.

Konspirationsteorier og uterlig far
I vinterprogrammet er der allerede mange spændende arrangementer pĂĄ plads. Fx kan du torsdag den 14. januar deltage i en yderst aktuel debataften om konspirationsteorier, som de sociale medier de sidste mange mĂĄneder er flydt over af. Derudover byder biblioteket traditionen tro pĂĄ bogcafeer rundt omkring i Guldborgsund Kommune – denne gang med hele to af de populære Brunch & BogcafĂ©er med en pĂĄ GuldBoSund i Sundby lørdag den 23. januar og en pĂĄ Saxkjøbing Hotel i forĂĄrsprogrammet lørdag den 20. marts. Du kan dog allerede nu købe billet til dem begge, som er identiske i litterært indhold.

Der er ogsĂĄ masser af sjove aktiviteter i vente til børnene. Fx fĂĄr børnebiblioteket pĂĄ Hovedbiblioteket besøg af en helt særlig gæst, nĂĄr Thomas Brunstrøm, bedre kendt som forfatteren bag successerien “Sallys far”, gæster Hovedbiblioteket lørdag den 13. februar. Det er ogsĂĄ blevet tid til den sjette interaktive udstilling i projektet “Fang Fortællingen”, hvor børn mellem 6 og 12 ĂĄr og deres familier denne gang kan komme under havets overflade i udstillingen om Bent Hallers klassiker “Kaskelotternes sang”. Derudover byder biblioteket pĂĄ et hav af kreative workshops, hvor Corona-situationen er tænkt ind. Til størstedelen af de kreative aktiviteter for børn og unge er materialerne tænkt i “kits”, sĂĄ hver deltager fĂĄr sin egen pose med materialer. Derudover byder FabLab pĂĄ en række mundbindsworkshops – blandt andet en kun for unge – hvor deltagerne kan sy deres eget mundbind ud fra et udvalg af mønstre og farver og lige pimpe mundbindet lidt. Jo jo, biblioteket er i den grad klar med endnu en sæson med aktuelle, sjove og interessante arrangementer – Corona eller ej!

Kontakt:

Leder af Bibliotek & Borgerservice Charlotte Møller, telefon 2518 0370

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/guldborgsund-bibliotekernes-nye-program-i-nyt-format?releaseId=13604795

** OvenstĂĄende pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau pĂĄ vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu