ANNONCE

PRM / Guldborgsund Kommune er med i stor undersøgelse om borgernes bevægelsesvaner

20. oktober 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Syddansk Universitet har sat gang i den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. I Guldborgsund Kommune har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år fornylig modtaget et brev i deres e-boks med en spørgeskemaundersøgelse.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse håber, at kommunens borgere vil afsætte tid til at besvare spørgsmålene, fordi det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Den 19. oktober har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år i Guldborgsund Kommune modtaget et brev i deres e-boks med overskriften “Danmark i Bevægelse”.

Syddansk Universitet står bag den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner, og alle landets 98 kommuner er en del af den.

SDU har sendt spørgeskemaundersøgelser ud til i alt 400.000 tilfældige borgere via e-boks, og håbet er, at flest mulige har lyst til at deltage i undersøgelsen. Jo flere der svarer, jo mere kan undersøgelsen bruges til at fremme bevægelse og fysisk aktivitet i kommunerne.

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, håber at kommunens borgere vil afsætte tid til at svare på spørgsmålene i undersøgelsen, da det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

“I Guldborgsund Kommune arbejder vi målrettet med at få alle til at bevæge sig endnu mere. I 2019 blev vi udvalgt som Bevæg dig for livet visionskommune, hvilket betyder, at vi blandt andet har stor fokus på at understøtte vores foreninger, så de både kan fastholde og favne flere medlemmer samt udvikle deres forskellige aktivitetstilbud,” siger Martin Lohse og tilføjer:

“Vi ved, hvor afgørende det er for vores fysiske og mentale sundhed at bevæge os, samtidig med at det at være medlem af foreninger giver os adgang til værdifulde fællesskaber. Vi får løbende tal på, hvordan det går med at få flere borgere til at bevæge sig, men vi har aldrig haft mulighed for at få samme indblik, som SDUs store undersøgelse giver os mulighed for. Jeg kan derfor kun opfordre alle til at svare på spørgsmålene i spørgeskemaet, da det vil give Guldborgsund Kommune endnu bedre forudsætninger for at understøtte, at endnu flere af vores borgere bliver aktive.”

Besøg af forsker

Der bliver udarbejdet en rapport til hver kommune med en analyse af bevægelsesvanerne i kommunen, og det er gratis.

I løbet af 2022 er det planen, at hver kommune får besøg af en forsker fra SDU, hvor undersøgelsens resultater og anbefalinger bliver fremlagt.

SDUs spørgeskemaundersøgelse løber frem til slutningen af november. Der sendes remindere ud omkring den 30. oktober og 11. november til dem, der har modtaget spørgeskemaet, men endnu ikke har svaret. Det tager cirka 15 minutter at besvare spørgsmålene i undersøgelsen.

Danmark i Bevægelse er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Kontakt:

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse tlf.: 25 18 18 13 email: marlo@guldborgsund.dk

Kommunikationskonsulent Emil Andersen tlf.: 2518 0173 email: eand@guldborgsund.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/guldborgsund-kommune-er-med-i-stor-undersogelse-om-borgernes-bevaegelsesvaner?releaseId=13602584

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu