PRM / Guldborgsund Kommune vil danne børn og unge

3. september 2018 09:45 | Af: Ritzau Info
 

Dannelse er sat på dagsordenen i Guldborgsund Kommune, som vil ruste børn og unge til det moderne samfund. Den 6. september inviterer kommunen hele landet til dannelseskonference.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Kritisk sans. Evnen til at reflektere og turde stille spørgsmål. Demokratisk deltagelse. Fordybelse og indsigt.

Alle er klassiske dyder inden for dannelse, der i høj grad er relevante at have med sig i bagagen i det moderne samfund. Alligevel er det er gledet i baggrunden i folkeskole, dagtilbud og samfundet generelt til fordel for et stærkt fokus på faglighed.

Det vil Guldborgsund Kommune lave om på. Derfor sætter kommunen spot på dannelse og kommunernes muligheder for at skabe dannelsesanledninger, når der inviteres til dannelseskonference i Nykøbing Falster den 6. september.

“Vi sætter fokus på dannelse, fordi vi gerne vil give vores børn og unge de bedste forudsætninger for at klare sig i det moderne samfund. Vi tror, at dannelse forstået som netop kritisk sans, demokratisk forståelse, refleksion og fordybelse vil være vigtige og afgørende dyder i fremtiden, og som vi nok desværre har fået puttet lidt i glemmebogen,” siger Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

Guldborgsund Kommune har netop vedtaget en ny planstrategi, hvor dannelse er en af tre strategiske målsætninger for kommunen, og derfor er det i den grad sat på dagsordenen i Danmarks sydligste kommune.

“Det her skal ikke bare være pæne ord, vi siger i festtalerne. Det er også derfor, vi har gjort dannelse til en strategisk målsætning. Det er noget, vi mener, og noget, vi tror på,” siger Martin Lohse.

Guldborgsund Kommune har også ansat en erhvervs-ph.d. i samarbejde med Aalborg Universitet og tænketanken Cura. Han skal over de kommende år undersøge og analysere arbejdet med dannelse og dannelsesanledninger i kommunen.

“Vi har ikke alle svar på, hvordan man griber det an, men vi kan se, at det er nødvendigt, at vi tør prøve andre veje og nye metoder af. Det er blandt derfor, vi har ansat en erhvervs-ph.d. til at hjælpe os, og derfor vi på dannelseskonferencen beder nogle af Danmarks fremmeste debattører om deres bud på, hvad dannelse kan være i 2018. Vi mener, at dannelse er en base for at begå sig i det samfund, vi lever i,” forklarer Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget.

Dannelseskonferencen foregår den 6. september 2018 på Nykøbing F. Teater.

Blandt debattørerne er:

Eske Willerslev, professor og DNA-forsker
Herdis Toft, lektor i børne- og ungdomskultur
Kjeld Fredens, læge og hjerneforsker
Brian Degn Mårtensson, filosof og forfatter

Moderator: Jacob Fuglsang, tidligere uddannelsesredaktør på Politiken

Pressen er velkommen til at komme og dække hele konferencen.

Se det fulde program og meld dig til på www.guldborgsund.dk/dannelse18

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Hanne Gaard Guldager tlf.: Tlf. 2518 0129 email: Mail: hgg@guldborgsund.dk

Martin Lohse, fmd. Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget: tlf. 25 18 18 13
Simon Hansen, fmd. Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: tlf. 25 18 18 16

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/guldborgsund-kommune-vil-danne-born-og-unge?releaseId=13464309

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu