ANNONCE

PRM / H.K.H. Kronprinsen deltager i Danmarks første digitale erhvervsfremstød til Nederlandene fra København

28. oktober 2020 13:51 | Af: Ritzau Info
 

“Partnering for Green Transition” er overskriften, når Kronprinsen mandag den 2. november, sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod, åbner det første danske digitale erhvervsfremstød i Dansk Industri.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Når Kronprinsen holder sin åbningstale foregår det i Industriens Hus i selskab med danske ministre og erhvervsledere. Den nederlandske økonomi- og klimaminister samt to paneldeltagere er med på storskærm. Denne del af erhvervsfremstødet streames til deltagere i både Nederlandene og Danmark, som efter åbningstaler og paneldebat deltager i tre online rundbordssamtaler om erhvervslivets løsninger for grøn omstilling af energisektoren. Deltagende gæster kan besøge 19 førende danske virksomheders stande på fremstødets virtuelle 3D-platform.

Fremstødet har fokus på at øge det dansk-nederlandske samarbejde om grøn omstilling inden for energisektoren. Foruden Kronprinsen og udenrigsministeren deltager klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, den nederlandske økonomi- og klimaminister Eric Wiebes samt en erhvervsdelegation på 19 danske grønne virksomheder. Disse matches på nederlandsk side af nederlandske offentlige og private beslutningstagere inden for energisektoren.

Erhvervsfremstødet har fokus på grøn omstilling i energisektoren, særligt danske løsninger inden for fjernvarme, energieffektivitet og vedvarende energi. Danmark og Nederlandene er begge lande med ambitiøse klimapolitikker, og vi har meget at lære af hinanden, når det gælder innovative og fremtidssikrede løsninger på de samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor, ikke mindst på klimaområdet.

Nederlandene er et vigtigt marked for den danske eksport af energiteknologi med en eksport på 7,1 mia. kr. i 2019.

“At sælge vindmøller i Nederlandene lyder nærmest som at sælge sand i Sahara. Men det kan danske virksomheder ikke desto mindre, fordi vi er verdensførende på en lang række grønne løsninger. Og de grønne løsninger skal vi give et ekstra eksporttryk til gavn for både klimaet, eksporten og grønne danske arbejdspladser”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Det nederlandske marked blev sidste år det 3. største marked for dansk energiteknologi – en fremgang på 30% ift. året før – stærkt båret frem af den grønne eksport og en stigende eksport af vindturbiner. Ligeledes ser mange SMVer også mod Nederlandene, særligt brintvirksomheder.

Pressemuligheder

Det vil være muligt at tage billeder ved ankomsten til Dansk Industri, men antal af pladser er begrænset. Tilmelding til kom@um.dk
senest den 30. oktober kl. 12.00 er obligatorisk. Der kræves gyldigt pressekort. Mødetid for pressen er kl. 8.45.

Medierne vil kunne dække den fysiske åbning af erhvervsfremstødet i Dansk Industri. Tilmelding til kom@um.dk
senest den 30. oktober kl. 12.00 er obligatorisk. Der kræves gyldigt pressekort. Mødetid for pressen er kl. 8.45.

Pressen har også mulighed for at dække åbningen af erhvervsfremstødet digitalt. Tilmelding sker via den vedhæftede invitation

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hkh-kronprinsen-deltager-i-danmarks-forste-digitale-erhvervsfremstod-til-nederlandene-fra-kobenhavn?releaseId=13603299

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu