ANNONCE

PRM / Håb om mere frisk luft på gamle skoler

4. maj 2020 14:18 | Af: Ritzau Info
 

En ny branchevejledning for indeklima i skoler skal lempe de strenge indeklimakrav, så det motiverer til at renovere i stedet for at lade stå til.

Pressemeddelelse fra Niras A/S

Vejledningen skal hjælpe bygherrer, rådgivere og driftsansatte med at specificere og udføre skolebyggerier og -renoveringer, som giver gode indeklimaforhold for eleverne, men samtidig er mulige at realisere.

“Skolerenovering er ganske problematisk. Det handler nemlig om, hvordan man fortolker indeklimaet i skoler, og hvordan man realiserer de mål, man sætter sig. Det er meget vanskeligt at finde hjælp til i gældende love, normer og standarder,” siger Peter Noyé ekspertisechef i NIRAS.

“En af de problemstillinger, vi ser, når man skal renovere en gammel skole, er de fysiske begrænsninger, f.eks. i forhold til plads. Hvis man hovedløst kommer og peger på nye moderne krav, så kan det simpelthen ikke lade sig gøre at renovere. I virkeligheden prøver den nye branchevejledning at gradbøje indeklimakravene en lille bitte smule. Faktum er nemlig, at gamle skoler ikke bliver renoveret, fordi gældende indeklimakrav er for ambitiøse,” påpeger koncernkompetencechef Steffen Maagaard fra MOE.

Realdania finansierer den nye branchevejledning, der skal vise vejen til et bedre indeklima på danske skoler. Et hold bestående af NIRAS, MOE og Teknologisk Institut skal stå for at udarbejde den nye branchevejledning, som skal gælde for både nybyggeri og renovering af skoler.

Læs mere her.

Kontakt:

Ekspertisechef Peter Noyé tlf.: 2823 8244

Koncernkompetencechef Steffen Maagaard tlf.: 2540 0190

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hab-om-mere-frisk-luft-pa-gamle-skoler?releaseId=13592761

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu