ANNONCE

PRM / Handel, lys og fællessang markerer befrielsen

30. april 2020 11:07 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

På mandag den 4. maj bliver 75-året for Danmarks befrielse markeret over hele landet med sang og levende lys i vinduerne. I Hjørring udleverer flere butikker og takeaway-steder i den anledning gratis stearinlys og et sangblad til kunderne. Det handler om at støtte de lokale butikker, restauranter eller cafeer og samtidig markere befrielsen.

– Sang skaber en følelse af fællesskab og optimisme, både gennem skærmen og hjemme i stuerne, når der tændes lys den 4. maj. En optimisme og et håb, som vi i den grad også har brug for her under Corona-krisen, hvor vi ikke må forsamles, men har brug for at opleve fællesskabet med hinanden på andre måder. Men når vi er sammen hver for sig, går det desværre ud over vores butikker og restauranter. De har brug for opbakning, så benyt denne lejlighed til at give dem et besøg og gør en god handel, fortæller event- og aktivitetschef Rikke Ejsenhardt, Hjørring Handel.

Danmarks nye fællessang om frihed

Sammen med stearinlyset følger en flyer med teksten til Danmarks helt nye fællessang, “Frihedens lysdøgn”, som kan synges i forbindelse med lystændingen. Denne sang er vindersangen i ALSANG 2020’s historisk store sangkonkurrence. Alsang 2020, er et landsdækkende fællessangsprojekt, som sætter fokus på frihed, fremtid og fællesskab, som Hjørring Kommune deltager i.

Initiativet med at uddele lys og sang er blevet til i et samarbejde mellem Alsang 2020 og Hjørring Handel. Både for at hjælpe med at få kunder i butikker og takeaway-steder under Coronakrisen og samtidig for at markere befrielsen. Det trækker også paralleller til den nye tradition vi har fået med at synge sammen hver for sig.

– Sangen og lyset er stærke symboler på fornyet håb og fællesskab i en helt særlig tid, og minder os om, at vi ikke kan tage vores frihed for givet. Lyset skal markere den optimisme og det håb, der blev tændt om aftenen den 4. maj 1945, da befrielsesbudskabet lød over radioen. Nu skal vi igen holde fast i håb og fællesskab – denne gang gennem Coronakrisen. Vi skal hjælpe, hvor vi kan. Og det betyder også, at vi skal støtte vores lokale handelsliv i hele kommunen og købe ind lokalt. Så med lys, sang og en ekstra handel markerer vi både befrielsen, håb og fællesskab, siger borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt.

Kontakt:

For yderligere information:

Event- og aktivitetschef Rikke Ejsenhardt, Hjørring Handel på 29 64 12 45
Borgmester Arne Boelt, Borgmester, Hjørring Kommune på 41 22 30 69

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/handel-lys-og-faellessang-markerer-befrielsen?releaseId=13592587

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu