ANNONCE

PRM / Hans Pilgaard ny vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse

6. maj 2020 11:21 | Af: Ritzau Info
 

Coronakrisen tvang Kræftens Bekæmpelse til at afholde årets repræsentantskabsmøde på en hel ny måde. Der var kun kort tid til at forberede det alternative møde, men det gik godt alligevel. Den kendte tv-vært Hans Pilgaard bliver ny vicepræsident.

Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse har fået en ny vicepræsident, som med egne ord går til opgaven med ‘ydmyghed og taknemmelighed.’

– Jeg ser frem til at bidrage med det, jeg kan – med hjertet og hjerteblod – i Kræftens Bekæmpelse, siger tv-vært og journalist Hans Pilgaard, der udgør præsidiet i foreningen sammen med tidligere landsholdsspiller i herrehåndbold Lars Christiansen og Lykke Friis (præsident).

– Kræft fylder alt for meget i alt for mange menneskers liv. Jeg håber, jeg kan være med til at gøre en forskel med min indsats, siger Hans Pilgaard.

Anderledes rammer

Med valget af Hans Pilgaard samt afstemningen om den øvrige dagsorden er der sat punktum for et på mange måder anderledes repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse.

På grund af situationen med corona blev det årlige, traditionsrige repræsentantskabsmøde i Kolding aflyst. Foreningen måtte i stedet hurtigt arrangere et møde, hvor deltagerne takket være digitale virkemidler kunne være med hjemme fra stuerne.

Høj stemmeprocent

Mødet har fundet sted over de seneste uger med først digital debat og senere afstemning. På ét væsentligt punkt skiller årets møde sig ikke ud: Deltagernes engagement har som altid været højt.

– Selvom deltagerne ikke har været fysisk samlet, har debatlysten har været stor. Det er jeg glad for og imponeret over, siger formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

– Det lykkedes på kort tid lykkedes Kræftens Bekæmpelse at stable repræsentantskabsmødet på benene med, hvad det indebar af tekniske udfordringer. Deltagerne har taget godt imod det. Stemmeprocenten er høj – 84 pct. af de stemmeberettigede har afgivet deres stemme. Det viser, at vores medlemsdemokrati også fungerer i digitale rammer, fortsætter hun.

På dagsordenen har bl.a. været valg til hovedbestyrelsen. Stemmerne blev talt op mandag, og bestyrelsen er nu ved at konstituere sig. Et af de nye medlemmer i hovedbestyrelsen er tidligere formand for Børnerådet Per Larsen. Det er hans plads i præsidiet, Hans Pilgaard overtager, fordi Per Larsen havde siddet hele sin periode ud.

Kontakt:

For yderligere info, kontakt Lise Bondesen, presserådgiver i Kræftens Bekæmpelse, tlf. 31 32 63 53, lisbo@cancer.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hans-pilgaard-ny-vicepraesident-i-kraeftens-bekaempelse?releaseId=13592894

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu