PRM / Heartland og NOVI Innovation etablerer ny seed-fond

21. marts 2018 09:30 | Af: Ritzau Info
 

Heartland A/S og NOVI Innovation A/S er gået sammen om at etablere en risikovillig seed-fond med en startkapital på 100 millioner kroner. Dermed får lovende iværksættervirksomheder inden for tech og wellfare-tech en ny og attraktiv mulighed for at tiltrække vækstkapital.

Pressemeddelelse fra Investo Capital A/S

Lise Kaae, der er CEO for investeringsselskabet Heartland, har gennem en årrække arbejdet tæt sammen med NOVI Innovations administrerende direktør Henrik Lundum, og de to fortsætter således samarbejdet, når seed-fonden Investo Capital fra i dag kan aktivere 100 millioner kroner i nogle af de mest lovende iværksættervirksomheder inden for teknologi og teknologi til velfærds- og sundhedssektoren. Heartland har i første omgang skudt 50 millioner kroner ind i fonden, og det samme har NOVI Innovation, men parterne er åbne over for en second closing, hvor yderligere investorer kan komme med ombord.

– Vi føler os meget trygge ved den måde, som ledelsen i NOVI Innovation arbejder på, og derfor har vi ikke tøvet med at gå ind med halvdelen af startkapitalen i Investo Capital, siger Lise Kaae, CEO i Heartland A/S, der har hovedsæde i Aarhus.

– Vi har etableret Investo Capital sammen med Heartland, fordi vi mener, der er et hul i markedet for seed-investeringer i nystartede iværksættervirksomheder, i perioden fra de er helt små, til de når en størrelse, hvor de store kapitalfonde typisk går ind. Derfor er det nu vores opgave at identificere de iværksættervirksomheder, som vi tror mest på, og som deler vores værdigrundlag, kommenterer adm. direktør i NOVI Innovation A/S Henrik Lundum.

Også set fra formandsstolen i NOVI Ejendomsfond, der er hovedaktionær i NOVI Innovation, er borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen begejstret over udsigten til endnu en kapitalkilde, der kan komme nogle af de mest ambitiøse og innovative iværksætter-virksomheder i Nordjylland og resten af landet til gode.

– NOVI indtager i forvejen en central position i krydsfeltet mellem erhvervslivet og forskningen i Nordjylland. Dermed lever vi op til vores formål om at understøtte etableringen og udviklingen af it- og teknologivirksomheder i regionen. At NOVI Innovation nu går sammen med Heartland i Investo Capital og kan operere på nationalt plan er en særdeles interessant mulighed både set fra vores egen, men bestemt også fra iværksættervirksomhedernes side, udtaler Thomas Kastrup-Larsen.

Heartland er BESTSELLER-ejer Anders Holch Povlsens private investeringsselskab, der blandt andet har interesser i whiteaway.com, Stylepit, nemlig.com m.fl. Læs mere på www.novi.dk og https://about.bestseller.com/news/welcome-heartland

Kontakt:

Henrik Lundum, adm. direktør, NOVI, mobil 29 69 55 42 / hlu@novi.dk
Jacob Lange, Lange PR, mobil 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12498359

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu