ANNONCE

PRM / Helt ny og gratis telefonrådgivningslinje til par lanceres

7. september 2020 10:26 | Af: Ritzau Info
 

I denne uge lanceres Partelefonen, som er en helt ny, gratis og landsdækkende telefonrådgivningslinje til mennesker, der ønsker hjælp til parforholdet.

Pressemeddelelse fra Center for Familieudvikling

Det er Center for Familieudvikling, der står bag initiativet, og det vil blive drevet af 25 frivillige psykologer, terapeuter og andre fagfolk.

Center for Familieudvikling har fået en bevilling af fonden Østifterne til at udvikle dette tilbud, og intentionen er at blive de voksnes pendant til Børns Vilkårs Børnetelefonen.

Mattias Stølen Due, der er psykolog og direktør hos Center for Familieudvikling, udtaler: “Vi ved fra forskning, at vores parforhold er det, der har størst betydning for vores trivsel. Samtidig ved vi desværre også, at mange af os har svært ved at få det til at fungere. Vi håber, at vi med dette tilbud kan motivere flere danskere til at række ud efter hjælp, støtte og inspiration til den relation, som betyder så meget for os. Og vi håber, at folk vil gøre det, før problemerne har vokset sig for store.”

Undersøgelser viser, det kun er ca. 5% af den danske befolkning, der har opsøgt professionel hjælp til deres parforhold, og mange gør det meget sent. Ifølge Mattias Stølen Due skyldes denne lave andel blandt andet, at parterapi er dyrt og grænseoverskridende for mange. Han mener ikke, at Partelefonen skal erstatte parterapi, men at den kan være en relevant start og et godt supplement, da den er landsdækkende, gratis og anonym.

Partelefonens rådgivere kan træffes på nummeret 44 144 146 fra og med i dag. De vil i første omgang være tilgængelige mandage fra kl. 15-18, onsdage fra kl. 12-15 og torsdage fra kl. 15-18. Man kan både ringe alene eller sammen med sin partner.

Kontakt:

Mattias Stølen Due, psykolog og direktør Center for Familieudvikling

Mail: msd@familieudvikling.dk

Tlf: 61 65 69 01

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/helt-ny-og-gratis-telefonradgivningslinje-til-par-lanceres?releaseId=13599419

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu