ANNONCE

PRM / Hemmelig pensionist vinder 15 millioner kroner på Lotto

15. april 2020 09:37 | Af: Ritzau Info
 

En mand i 80’erne fra Københavns Kommune har spillet Lotto fra lotteriets begyndelse og fik endelig syv rigtige efter 30 år. Han har ikke fortalt en levende sjæl om sin store gevinst og ville ønske den var kommet lidt tidligere i livet.

Pressemeddelelse fra Danske Spil A/S

En mand i 80’erne fra Københavnsområdet blev for nogle uger siden den heldige vinder af 15.006.150 kroner. Manden har spillet Lotto hos Danske Spil siden lotteriets begyndelse for lidt over 30 år siden og har i forbindelse med gevinsten regnet nogenlunde ud, hvor mange penge, han har brugt på kuponer i årenes løb.

-Jeg vil sige det sådan, at tallene på bundlinjen i mit spilleregnskab endelig er skiftet fra rød til sort, fortæller han med et grin, og fortsætter:

-Jeg har altid haft det sådan, at man aldrig skal spille for mere, end man kan tåle at tabe. Og når man har spillet i så mange år, tænker man jo, at på et eller andet tidspunkt må det simpelthen ske, at det er ens tal, der bliver udtrukket. Derfor tør man jo heller ikke holde op, lyder det.

Den åndsfriske vinder fortæller, at ham om søndagen altid køber yndlingsavisen Ekstra Bladet, hvor han så gennemgår de senest udtrukne tal fra lørdag aften.

-Jeg spiller efter et system, og har haft de samme rækker i mange år. Så da jeg skimmede dem i avisen, synes jeg nok, der var mange, der så bekendte ud. Og da det gik op for mig, at der var syv rigtige, gippede det da lige i kroppen på mig. Normalt ville jeg have fejret sådan noget med en kop kaffe, en cigar og en lille en. Men jeg holdt op med at ryge for nogle år siden, og jeg drikker heller ikke så meget. Man skal jo passe på helbredet, lyder det muntert.

Manden har et langt og begivenhedsrigt liv bag sig og har efterhånden set det meste. Han har for år tilbage prøvet at have mange penge mellem hænderne, men har, indtil han vandt den store gevinst, levet af sin beskedne folkepension.

-Jeg har altid været god til at omstille mig. Når jeg har haft penge, har jeg brugt dem. Når jeg ikke har haft nogen, har jeg også klaret den. Nu skal jeg lige vænne mig til at have mange penge igen. Og jeg ville da lyve, hvis ikke jeg ville ønske, at jeg havde været 30 år nu – og ikke over 80. Det havde nok været lidt sjovere. Det er nok også derfor, jeg ikke er brudt ud i jubel og store armbevægelser. Det er bare en lidt underlig fornemmelse. Men selvfølgelig er jeg glad. Nu skal jeg bare lige se dem på kontoen, før jeg er helt overbevist om, at jeg har vundet, lyder det.

På trods af sin fremskredne alder er manden aldeles aktiv. Han suser normalt rundt i byen med Metroen og er frivillig hjælper på et plejehjem. Dog har Corona-virussen sat pensionistens liv på pause, så foreløbig bliver han hjemme i sin lejlighed, mens han tænker over, hvad pengene skal bruges til. Han ville gerne have fejret gevinsten med en frokost på Hotel d’Angleterre i København og var faktisk taget hele vejen derind, men måtte konstatere, at der var lukket.

-Jeg står på spring, når de åbner igen. Det gode er, at jeg jo er nødt til at holde mig i live. Jeg skal sgu ikke dø nu, hvor jeg pludselig er kommet til penge igen.

Den heldige pensionist oplyser til Danske Spil, at han ikke har fortalt noget menneske om sin nye status som mangemillionær. Han værner således meget om sit privatliv, hvilket der er en hel speciel grund til.

-Jeg har mødt mange slags mennesker gennem livet og har erfaret, at penge i mange tilfælde kan gøre folk mærkelige, misundelige og grådige. Det gider jeg ikke at have med at gøre. Jeg vil kunne sove roligt om natten, lyder det fra den hemmelige vinder, der er millionær nr. 3643.

Selvom planerne for gevinsten stadig er på tænkestadiet, overvejer vinderen at anskaffe sig “en ny dyt”, hvis han kan få fornyet kørekortet. Han ønsker desuden at flytte i en nyere bolig midt i byen, så der sker lidt omkring ham. Nogle af pengene skal også investeres. Den nybagte millionær ved godt, at han formentlig ikke når at bruge hele gevinsten i sin levetid.

-Jeg har et enkelt familiemedlem, som nok skal have en skilling, men jeg overvejer også at dele lidt ud til velgørende formål. Det kunne være Læger uden Grænser, som jeg synes, gør et kolossalt vigtigt stykke arbejde. De opererer i hele verden med livet som indsats hver eneste dag. Det er beundringsværdigt og fortjener at blive honoreret.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hemmelig-pensionist-vinder-15-millioner-kroner-pa-lotto?releaseId=13591786

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu