PRM / Her er de nominerede til RENOVER prisen

18. juni 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Seks unikke renoveringer er med i slutspillet om at kunne kalde sig Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2018. Vinderen kåres den 6. september.

Pressemeddelelse fra RENOVER prisen

Modehus, pakhus, parcelhus? Boligbyggeri, betonsilo eller bondegård? De seks projekter, der skal dyste om at vinde RENOVER prisen 2018, er nu fundet blandt 182 indstillede projekter fra hele landet.

De seks nominerede til RENOVER prisen 2018 er:

  • BONDEGÅRDEN I HAVREHOLM, privat bolig m. erhverv, Hornbæk
  • KORNGÅRDEN I BALLERUP, almennyttigt boligbyggeri, Ballerup
  • MULTIKULTURHUSET I SØNDERBORG, kulturhus, Sønderborg
  • MODERNISERET HOSBYHUS I HERNING, privat bolig, Herning
  • RØMERHUS I AARHUS, erhverv og shopping, Aarhus
  • THE SILO I NORDHAVN, luksusboliger og restaurant, København Ø

Det er sjette gang, RENOVER prisen uddeles, men det er første gang, at der er to private parcelhuse med blandt de nominerede projekter. I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget vurderet projekterne i forhold til syv nomineringskriterier: Eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

Formanden for nomineringsudvalget Gøsta Knudsen glæder sig over den store spændvidde, der har været blandt årets indstillede projekter:

“Årets indstillede projekter er meget alsidige. Det opleves i de projekter, der er nomineret, hvor vi både har en privat bondegård og et stort mode- og kontorhus. Det er RENOVER prisens formål at fremhæve forbilledlig renovering til inspiration for andre, og man må sige, at årets nominerede projekter har potentiale til at inspirere til mange forskellige renoveringer,” siger Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus og formand for nomineringsudvalget.

Det er et valgkollegie bestående af 70 udpegede medlemmer fra branchen, der får det endelige ord. Henover sommeren skal de stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renoverings 2018 og få en check med sig hjem på 100.000 kr. Vinderen kåres ved en prisfest den 6. september.

Billeder af projekter ses vedhæftet. Ved brug af billederne skal Carsten Ingemann krediteres.

Sekretariat for RENOVER prisen 2018
Gammel Kongevej 3E, 1610 København V

Pressekontakt:
Marie Louise Plenborg
Telefon 5372 7453
E-mail presse@renover.dk
WWW.RENOVER.DK

Kontakt:

Marie Louise Plenborg
Telefon 5372 7453
E-mail presse@renover.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/her-er-de-nominerede-til-renover-prisen?releaseId=13028760

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Sig farvel med en smuk begravelsesblomst
Foto: Heymate.

Ingen ved rigtigt, hvorfor eller hvordan denne ceremoniske skik opstod. Men uanset den oprindelige intention kan man ikke komme uden om, at det er en utrolig smuk gestus at vise sit bånd til afdøde ved at tage blomster med til begravelsen.

I dag har man lidt at vælge i mellem, når man køber begravelsesblomster, for de kommer i mange forskellige former og kan laves med mange forskellige blomster.

Begravelsesblomster kommer i flere varianter, men uanset hvilken man vælger, vil man få en smuk blomst, som kan bruges til at vise den sidste respekt. Neden for kan du læse om de mest gængse dekorationer, som ofte bliver anvendt ved bisættelser og begravelser.

Bårebuketter

Bårebuketten er den type blomsterpynt, som folk oftest tænker på, når der er tale om begravelsespynt. Bårebuketten kan se ud på mange forskellige måder, men som regel tager den form som en elegant buket. Havde man et tæt forhold til afdøde, kan man personliggøre bårebuketten ved at bede floristen binde en buket fyldt med afdødes yndlingsblomster.

Blomsterkranse

Blomsterkransen er et populært alternativ til bårebuketten, fordi den er pæn, og fordi mange godt kan lide symbolikken i en krans. Døden er en del af livets cyklus, og denne symbolik er der mange, der ser i en blomsterkrans. Ligesom al andet begravelsespynt kan den laves af mange forskellige blomster, men formen er overordnet rund.

Roser til nedkastning

Nedkastningsrosen kommer i brug, når kisten bliver sænket ned i jorden. Her er det nemlig sidste chance for at give afdøde en sidste hilsen i form af en hvis eller rød rose. Mens kisten bliver sænket ned i graven, skiftes de sørgende til at kaste en enkelt rose ned til kisten.

Større kistepynt

Kistepynt bliver lagt oven på kisten og tager som regel form som en stor og frodig blomsterdekoration, der fylder godt på kistens overflade. Det er normalt de nærmeste pårørende, som sørger for, at der er pynt oven på kisten, så hvis man ikke er del af denne gruppe, er det nok, hvis man bare tager en flot bårebuket med.

Vælg et bånd eller et kort til din båredekoration

Det er også muligt at dekorere din bårebuket med et bånd eller et kort. Når man vælger at vedlægge et kort, så skriver man som regel også en kort besked inden i. Denne mulighed plejer folk at bruge, når de gerne vil udtrykke deres sorg med ord.

Andre vælger at pynte deres begravelsesblomst med et flot farvet bånd i satin eller silke. Her kan man også vælge at få trykt en sidste hilsen på båndet. Nogle vælger sågar både kort og bånd til deres bårebuket.

Som oftest er det kun de nærmeste pårørende, som vælger at tilkøbe et kort eller bånd. Men selv hvis du ikke var tæt på afdøde, vil ingen kigge skævt til dig, hvis du vælger at købe disse ekstra ting til din buket.

Hvor kan man købe begravelsesblomster henne?

Stort set alle blomsterbutikker forhandler bårebuketter og lignende dekorationer til begravelse. Alle mennesker har en udløbsdato, og derfor kan vi ikke komme uden om, at der dagligt går mange mennesker bort. Alle disse mennesker har også familie og venner, som gerne vil sige farvel på den smukkeste måde muligt, og derfor er bårebuketter en fast bestanddel i blomsterbutikkerne.

Køb din bårebuket her, hvor du også kan bestille levering til den kirke, hvor bisættelsen skal finde sted, eller den kirkegård, hvor afdøde skal stedes til hvile. Udvalget er stort, og du finder dekorationer i alskens farver og former og til forskellige prislejer, så alle har mulighed for at købe en begravelsesblomst.

Produceret af Heymate

Del:

| Af: Sponsoreret Artikel
 
Det skal du overveje før du tager et forbrugslån
Foto: Jubii Media Group.

Når ud overvejer at tage et forbrugslån er det først og fremmest vigtigst at vide hvad det er.

Lige meget om du skal købe en ny tørretumbler eller har lyst til en ferie til Bali, så behøver du egentligt ikke at redegøre for hvad pengene fra dit forbrugslån skal gå til.

Du får nemlig den fulde råderet over pengene.

Hvad er et online forbrugslån?

I dag kan de fleste ting klares uden at skulle forlade hjemmet og dette gælder også forbrugslån.

I stedet for at tage ned i banken kan du vælge at online forbrugslån, som er meget hurtigere.

Derudover undgår du også en lang og kompliceret ansøgningsproces, da penge fra et online forbrugslån ofte bliver udbetalt i et løbet af et par dage.

Dette er netop en god løsning, hvis dit fx køleskab lige pludselig går i stykker og du dermed står her og nu og skal dække akutte uforudsete udgifter.

Hvad er forskellen på et forbrugslån og et kviklån?

Mange kommer til at blande et forbrugslån og et kviklån sammen og dette er meget normalt, da de to former for lån minder utroligt meget om hinanden.

Den største forskel ligger i princippet i størrelsen af lånet.

Normalt ligger et forbrugslån på over 10.000 DKK, mens et kviklån typisk ligger på under 10.000 DKK.

Det anbefales at du tager et kviklån, hvis der er tale om et mindre beløb, som du kan betale hurtigt tilbage og det anbefales at du tager et forbrugslån, hvis du har brug for at låne flere penge samt længere tid til at betale pengene tilbage.

Hvem kan få et forbrugslån?

Du kan få et forbrugslån, hvis du opfylder en række simple faktorer. Du skal være en person, som er mindst 18 år gammel, som har en fast indtægt og som ikke er registreret i RKI. Derudover skal du kunne bekræfte din identitet med NemID, hvis du vælger at gennemføre dit forbrugslån online.

Med hensyn til aldersgrænsen ligger den på 18 år, da du skal kunne binde dig juridisk og dette kræver at du er myndig. Nogle finansieringsselskaber har en strammere kreditpolitik for unge på 18-19 år, mens der kan være en lidt mildere kreditpolitik for 20-25-årige. De eneste som slipper for begrænsede aldershensyn er dem der er over 25 år.

Sådan finder du det rette forbrugslån

Der kan være stor forskel på hvad de forskellige udbydere lægger vægt på i kreditvurderingen og derfor anbefales det at du beder flere forskellige udbydere om et skræddersyet tilbud før du vælger dit forbrugslån.

Det er især vigtigt at holde øje med Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP).

Denne faktorer inkluderer rente, renters rente samt engangsomkostninger og administrationsomkostninger.

Ved at sammenligne ÅOP hos de forskellige skræddersyede tilbud, som du modtager fra udbyderne, vil du få et godt overordnet overblik over hvad det reelt koster at optage forbrugerlånet.

Produceret af Jubii Media Group

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu