PRM / Her er de nominerede til RENOVER prisen

18. juni 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Seks unikke renoveringer er med i slutspillet om at kunne kalde sig Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2018. Vinderen kåres den 6. september.

Pressemeddelelse fra RENOVER prisen

Modehus, pakhus, parcelhus? Boligbyggeri, betonsilo eller bondegård? De seks projekter, der skal dyste om at vinde RENOVER prisen 2018, er nu fundet blandt 182 indstillede projekter fra hele landet.

De seks nominerede til RENOVER prisen 2018 er:

  • BONDEGÅRDEN I HAVREHOLM, privat bolig m. erhverv, Hornbæk
  • KORNGÅRDEN I BALLERUP, almennyttigt boligbyggeri, Ballerup
  • MULTIKULTURHUSET I SØNDERBORG, kulturhus, Sønderborg
  • MODERNISERET HOSBYHUS I HERNING, privat bolig, Herning
  • RØMERHUS I AARHUS, erhverv og shopping, Aarhus
  • THE SILO I NORDHAVN, luksusboliger og restaurant, København Ø

Det er sjette gang, RENOVER prisen uddeles, men det er første gang, at der er to private parcelhuse med blandt de nominerede projekter. I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget vurderet projekterne i forhold til syv nomineringskriterier: Eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

Formanden for nomineringsudvalget Gøsta Knudsen glæder sig over den store spændvidde, der har været blandt årets indstillede projekter:

“Årets indstillede projekter er meget alsidige. Det opleves i de projekter, der er nomineret, hvor vi både har en privat bondegård og et stort mode- og kontorhus. Det er RENOVER prisens formål at fremhæve forbilledlig renovering til inspiration for andre, og man må sige, at årets nominerede projekter har potentiale til at inspirere til mange forskellige renoveringer,” siger Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus og formand for nomineringsudvalget.

Det er et valgkollegie bestående af 70 udpegede medlemmer fra branchen, der får det endelige ord. Henover sommeren skal de stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renoverings 2018 og få en check med sig hjem på 100.000 kr. Vinderen kåres ved en prisfest den 6. september.

Billeder af projekter ses vedhæftet. Ved brug af billederne skal Carsten Ingemann krediteres.

Sekretariat for RENOVER prisen 2018
Gammel Kongevej 3E, 1610 København V

Pressekontakt:
Marie Louise Plenborg
Telefon 5372 7453
E-mail presse@renover.dk
WWW.RENOVER.DK

Kontakt:

Marie Louise Plenborg
Telefon 5372 7453
E-mail presse@renover.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/her-er-de-nominerede-til-renover-prisen?releaseId=13028760

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Danskerne bruger mere tid med deres smartphone end deres partner: Her er hvad du kan gøre
Arkivfoto.

Det er blevet så slemt, at danskerne i dag bruger mere tid på deres smartphones end på deres partner, og det kan mærkes på forholdene. Kan du mærke, at du måske er en af dem, der skæver til din smartphones side i stedet for din partners? Så kan det være en fordel for dig at kigge med her. I det følgende finder du nemlig løsningen på, hvad du kan gøre, for at løse problemet med, at du bruger mere tid med din smartphone end din partner.

Glem ikke intimiteten mellem jer

Noget af det første der forsvinder, når forholdet kører lidt i sænk, er intimiteten og hermed sexlivet. Lige pludselig bliver mobilens indhold meget mere spændende, end sexlivet og din partner. Hvis forholdet skal fungerer, bliver du nødt til at lave om på dette. Noget af det som du kan gøre, er at huske at give din partner et kram og et kys hver eneste dag. På den måde bibeholdes noget af den nærhed, der er så utrolig vigtig for et velfungerende forhold. Sørg desuden for at holde om din partner, tage ham eller hende i hånden eller lignende, når I er ude blandt andre. Dette er nemlig også med til at styrke det intime mellem jer. Hvis du virkelig gerne vil sætte gang i jeres sexliv, kan du forsøge dig med sexlegetøj. Det behøver ikke at være det helt vilde. Der findes nemlig mange forskellige typer sexlegetøj, og derfor kan du nemt vælge noget, der passer til jeres lyster og behov. Det bedste sexlegetøj er det, som I føler jer tilpas med.

Læg mobil væk når I er sammen

Det kan være svært at få snakket sammen, hvis mobilen altid kommer i mellem jer. Derfor er det vigtigt, at du lægger din mobil fra dig og sørger for, at din partner gør det samme, når I sidder og taler sammen eller på anden måde bruger tid sammen.

Det bedste du kan gøre, er at slukke helt for din telefon eller sætte den på flytilstand. På den måde, er der ikke noget, der frister eller forstyrrer, og derfor bliver det lettere at fokusere på og lytte til hinanden.

Lav nogle faste aftaler

Sidste råd lyder på, at det er en god ide, at du laver nogle faste aftaler med din partner om, hvornår og hvor meget I må benytte jeres mobiler. Det kan i første omgang komme til at virke utrolig irriterende med disse begrænsninger, men i det lange løb vil det gavne jer begge, da I vil blive mindre afhængige af den og bruge mere tid sammen, uden at der er teknologi indblandet. I kan blandt andet lave aftaler som at I ikke må have telefonerne, efter klokken 20, under måltiderne eller lignende. I vil hurtigt kunne mærke, at I kommer meget tætte på hinanden igen.

Produceret af Heymate

Del:

| Af: Sponsoreret Artikel
 
Styrk dit barns læring gennem hobbies
Foto: Jubii Media Group.

Tænker du, at dit folkeskolebarn har udfordringer i et eller flere fag, så er benhård lektielæsning ikke nødvendigvis den bedste løsning. Flere og flere studier viser, at børn, der løbende har fået lov at fordybe sig i en fritidsinteresse ved siden af skolen, får bedre karakterer senere hen i skoletiden og er mere vedholdende i deres valg af uddannelse.

Når barnet over flere år fordyber sig i et selvvalgt emne eller styrker og træner sine evner indenfor for eksempel en sportsgren eller et kreativt fag, udvikler det nemlig også nemmere brede evner. Barnet lærer ikke at give op, når noget kræver tid og øvelse at lære, og det får automatisk belønning for at gøre en indsats og koncentrere sig. Den systematiske læring, som barnet må gå ind i, når man for eksempel vil lære at spille guitar eller trommer, kan barnet spejle i matematik eller grammatik.

At en sport eller fritidsinteresse styrker barnets sociale evner og selvtillid er heller ikke nogen nyhed, men desværre kan vi som forældre nemt glemme at prioritere og sætte tid og økonomi af til at støtte barnet. Skolens pres med gode karakterer og læringsmål tager meget af vores opmærksomhed, når vi skal vurdere om det går godt med ungerne. Men et barn må også have mulighed for at styrke sin personlighed med andet end at være “godt med i” dansk eller fysik – det giver en stor glæde for et barn at fremvise sine evner og fortælle om netop sit specialområde, uanset om det så er indenfor modelbyggeri eller badminton.

Du må selvfølgelig være klar på, at det i perioder kan være hård læring for barnet: Det tager nogle gange længere tid for én selv at lære alle dansetrinene udenad, end det gør for nogle af de andre på danseholdet, og når man skal lære at svømme og dykke, så sluger man nogle gange lidt vand, og det kan gøre én nervøs for at svømme næste gang. Det vigtige her er selvfølgelig, at du på en rimelig måde støtter barnet, men også opmuntrer det, så det ikke giver op og lader interessen flyve.

Et andet aspekt ved børns fritidsinteresser er, at det kan være dyrt både med medlemsskab og udstyr. Derfor skal du selvfølgelig finde ud af, hvor seriøs interessen for at begynde er, så du ikke ender med at smide penge ud af vinduet til ishockeyskøjter eller klarinetter. Men mærker du barnets fascination over længere tid, så er der ingen grund til at tøve, også selvom det kan være en lidt større udbetaling til udstyret for at komme i gang – et sted skal man jo starte! Eventuelt kan du undersøge på Quicklån.com, om et mindre lån vil være godt givet ud for at få purken sat godt i vej.

Produceret af: Jubii Media Group

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu